Zeleni čaj čini čuda za organizam, ali samo ako se pripremi na ovaj način

U zelenom čaju se nalazi preko 300 sastojaka od kojih neka imaju vrlo ljekovita svojstva. Konzumacija ovog čaja se preporučuje za prevenciju mnogih bolesti.

Zima je idealno vrijeme za “terapiju” zelenim čajem i oporavak organizma. Umjesto jutarnje kave, razbudite se šalicom zelenog čaja.

Evo koje sve pogodnosti zeleni čaj nosi sa sobom:

Bolje zdravlje probave

Zeleni čaj značajno pomaže vašem probavnom sustavu. Ako pijete samo dvije šalice dnevno, zeleni čaj poboljšava sposobnost želuca da brže i bolje probavi hranu. Isto tako, ako on postane svakodnevna rutina, pomoći će vam da sagorite masnoće, spriječite nakupljanje masnoća u arterijama, i pojačate vaš metabolizam. Pored toga, primijetit ćete promjenu u dahu, jer zeleni čaj može pomoći jetri da ostane čista.

Zeleni čaj se bori protiv stresa i depresije

Zeleni čaj je korišten kao alternativa za opuštanje u davna vremena. Njegova potrošnja može promijeniti aspekte vašeg ponašanja, kao što je smanjenje anksioznosti povećanjem razine dopamina u mozgu. A postoje dokazi i da zeleni čaj povećava mentalnu svijest!

Zeleni čaj čini kožu sjajnijom

Zeleni čaj pomaže u borbi protiv papiloma kože i tumora uzrokovanih UVA zračenjem. Također hidrira vaše tijelo, poboljšava vaš ukupni izgled i smanjuje upalu. Njegova najveća prednost je snaga detoksikacije. Umjesto trošenja novca na nove proizvode koji obećavaju rezultate koji mijenjaju život, zeleni čaj smanjuje pore i čisti nečistoće.

Doprinosi bržoj izgradnji mišića i sprječava upale

Korisno ga je piti uz treninge jer ubrzava oporavak i smanjuje stres. Zeleni čaj bogat je antioksidansima, koji djeluju protuupalno, što ga čini idealnim za prije i nakon treninga kako biste spriječili oštećenje mišića i smanjili upalu.

Sva ljekovita svojstva koja nosi sa sobom ćete izvući iz njega jedino ako ga pripremite na ovaj način:

Ne preporučuje se da se priprema s vodom koja je prokuhala, već s vodom koja je zagrijana na 60-70°C, dakle malo prije nego što provrije.

Najveću korist od zelenog čaja imat ćete ako pijete tek pripremljeni čaj, koji je odstajao između tri i pet minuta.

Kako biste oslobodili kemijski spoj katehin, aktivni sastojak čaja, dobro promiješajte prije nego što ga popijete.

PROČITAJTE JOŠ:

NAJNOVIJE!