Žena nije spavala 40 godina
Foto: Mirror.co.uk

Bizarni slučaj Li Zhanying koja punih 40 godina nije spavala bio je lokalno popularan sve dok jedan britanski portal nije prenio priču o njoj.

Sada se cijeli svijet, poput liječnika iz Henana odakle je ona, čudi tome što Li četiri desetljeća oka nije sklopila.

Liz Zhanying imala je pet godina kada je posljednji put zaspala. Narednih dana za pojavu nesanice znali su samo njezini roditelji, a potom i obitelj, piše Mirror.

VIDI OVO: Nesanica: uzroci, simptomi i kako je liječiti

Tablete za spavanje nisu djelovale

Kada su svi zajedno otišli s njom kod liječnika, oni su joj pripisali tablete za spavanje koje nisu djelovale. Kaže da je cijele noći gledala u strop, pa kroz prozor u pokušaju da zaspe.

Vrijeme je prolazilo, Li je krenula i u školu, ali san nije dolazio na oči. Liječnici su se u međuvremenu mijenjali optužujući uvijek onog prethodnog za nestručnost, ali ni oni nisu znali kako joj pomoći.

Li je krenula i na fakultet živeći u domu, pa je došla do situacije da joj se cimeri mijenjaju u sobi tijekom noći kako bi se svojim očima uvjerili u ovaj redak fenomen. Tada je već čitava provincija Henan pričala o Li. Potom i ostatak Kine.

Li je u međuvremenu upoznala mladića po imenu Liu Suoquin za kojega se i udala. Prije petnaestak godina on je dao intervju u kojem je rekao kako mu je trebalo nekoliko mjeseci da se navikne na to da će samo on spavati u kući.

– Vrtio bih se po krevetu pokušavajući doći do rješenje da joj pomognem. Kad god bih je pogledao, gledala me je tužnim očima, pomalo zavidno što ja mogu odmoriti. Ipak, vremenom sam primijetio da joj se organizam zaista navikao na to da više ne spava – kaže njezin suprug.

VIDI OVO: Molitva protiv nesanice

Nakon 40 godina nesanice pojavila se nada da će zaspati

Nakon više od 40 godina nesanice, Li je došla do trenutka kada joj se pojavila nada da će konačno zaspati. Dobila je jaku preporuku da posjeti doktora u Pekingu

Tamo je doživjela najveći šok u životu. Doktor iz Pekinga promatrao je i analizirao Li tijekom noći punih tjedan dana i došao je do zaključka da je ona zapravo cijelo vrijeme spavala, ali otvorenih očiju.

– Monitori koji pokazuju aktivnost mozga tijekom noći u njenom slučaju dali su mi potvrdu kako ona zaista spava. Doduše samo desetak minuta tijekom noći. Tada joj se, narodski rečeno ‘mozak gasi’. Nažalost, to je premalo za bilo kojeg čovjeka, pa i za Li, ali da spava – spava. Ona toga nije bila svjesna jer je držala otvorene oči, ali jeste spavala. Čak je, kako je i muž potvrdio, u to vrijeme mogla i voditi razgovor, ali mozak nije radio na način na koji inače radi. Fenomen sličan mjesečarenju – kaže doktor iz Pekinga.