Žena oboljela od koronavirusa je bila na aparatima, Bog ju je vratilo u život

Claudette i Leonard Himes su se približavali 8. godišnjici braka, no prije toga, 16.3., Claudette je dobila jako visoku vrućicu koju nije uspjela spustiti ni raznim lijekovima. 

63-godišnjakinja je tada počela teško disati te ju je suprug Leonard odvezao u bolnicu gdje je otkriveno da boluje od koronavirusa. Život joj je bio u velikoj opasnosti te je premještena na intenzivnu njegu i priključena na aparate. 

Leonard nije smio biti s njom kako bi se molio i  ohrabrivao ju, rekao je da se brzo pomolio s njom prije nego su ju odveli te joj je rekao da ju voli i da će vjerovati u Spasitelja koji ju može izliječiti. 

Par se upoznao u crkvi

Leonard nakon toga nije vidio svoju suprugu punih 18 dana. Kaže da ih je kroz sve to vodila vjera u Isusa Krista. 

Par se upoznao u crkvi godinama ranije. Leonard je i sam bio pastor. Život im je bio posve posvećen Bogu i služenju Bogu. No, za vrijeme bolesti je i njihova vjera bila iskušana. 

Claudette je rekla: „Pričao mi je o tome koliko je loše bilo kada sam bila u bolnici. Nevjerojatno“. 

Nakon 11 dana u bolnici, Claudettino se stanje nastavilo pogoršavati. Tada su Leonarda liječnici pozvali kako bi raspravili o palijativnoj skrbi i o tome „kada želi ugasiti aparate za održavanje života“. 

Te je noći Leonard zamolio osoblje bolnice da pokraj njegove žene postave monitor za bebe kako bi mogao pričati s njom. Mislio je da će mu to biti posljednja prilika da joj nešto kaže.

VIDI OVO: Čovjeka oboljelog od korone pustili kući da umre: Zahvaljujući sinu i dalje je živ

Supruga je bila na aparatima i bez svijesti

Nije bila pri svijesti, ali je on osjetio da ga čuje. Pročitao joj je Psalam 91 kao i mnogo puta prije toga. Rekao joj je da je voli i da će sve biti u redu. 

Žena oboljela od koronavirusa

Kada se te večeri vratio kući, srce mu je bilo slomljeno. Rekao je da tu noć nije spavao: „Molio sam se cijelu noć, vapio sam i zazivao Boga“. 

Kada je sunce izašlo, Leonard je osjetio neobičan mir. Rekao je: „Nisam znao znači li taj mir da će moja supruga uskoro biti s Njim ili da će Bog nešto učiniti. No, osjetio sam mir“. 

Tog jutra je imao konferencijski poziv s odjelom za palijativnu njegu bolnice. U isto vrijeme mu je stigao poziv sa Claudettinog mobitela koji je ostao u bolnici, ali ga je on odbio. 

No, pozivi su nastavili, a on je pomislio da se nešto dogodilo njegovoj supruzi. Rekao je Claudettinoj sestri da nazove njezin mobitel. Javila se medicinska sestra koja je prenijela predivne vijesti. Rekla je: „Claudette sjedi u krevetu, potpuno sama diše, bez aparata“. 

Leonard i ostali sudionici konferencijskog poziva su ostali bez riječi. Jedan od liječnika  je rekao: „Leonarde, čini se da si primio čudo“. 

VIDI OVO: Čovjek je umirao od koronavirusa, a onda je Bog poslao čistača

Dogodilo se čudo

Nekoliko dana kasnije, Claudette je u bolnici proslavila svoj 63. rođendan. Rekla je: „Možete li zamisliti da slavite rođendan sa saznanjem da ga zamalo niste dočekali. I disati Božji zrak? Moj Bože, tako sam blagoslovljena“. 

Žena oboljela od koronavirusa 2

3.4. Claudette je otpuštena iz bolnice. Još je bila pozitivna na virus tako da ju niti jedan dom nije htio primiti. No, Leonard, obučen u zaštitnu opremu, se brinuo za nju dok nije potpuno ojačala. Sada je gotovo kao nova. 

Leonard je pričekao da ojača kako bi joj otkrio ozbiljnost njezinog stanja dok je bila u bolnici. Ona mu je tada otkrila nešto nevjerojatno. Leonard je podijelio: „Claudette mi je rekla da je u svojoj sobi u bolnici vidjela muškarca u bijelom kaputu“. 

Claudette je dodala: „Ne znam točno kada sam vidjela tog čovjeka u bijelom kaputu, jesam li spavala ili sam se budila ili je to bilo poslije svega. No uređaji u sobi su bili poludjeli. Mislila sam da ih je došao ugasiti. Sjećam se da me je pitao želim li ponovno biti cijela.“ 

Tada je u sobu ušla medicinska sestra, a muškarac je nestao. Sestra je pomislila da je Claudette vidjela liječnika, no taj muškarac nije nosio nikakvu zaštitnu opremu. 

Claudettin liječnik kaže da nema načina da se objasni to što je vidjela. No Leonard je zaključio da je Bog Claudetti dao život dok je on pozivom raspravljao o njezinoj mogućoj smrti. 

Pomolimo se i mi za ovaj par koji je primio velik blagoslov od Boga.