Žena opisala posljednje trenutke s mužem (42) koji je umro od koronavirusa

Dok koronavirus nastavlja harati svijetom, mnogi preminuli postaju temom novinskih naslovnica. Svaka priča slama srce, a jedna od njih je i priča o pomoćnom ravnatelju Joe Lewingeru. Donosi ju njegova udovica, Maura Lewinger. 

Joe je 20 godina radio u Mary Louis akademiji u New Yorku gdje je bio pomoćni ravnatelj i trener košarke. 

„Moj je suprug davao 100% u svemu što je radio“, rekla je Maura, „Kada sam ga upoznala na fakultetu zaista je utjelovljavao duh tog fakulteta“. 

Kada je dobio posao na Mary Louis akademiji, on je ubrzo postao osoba koju su „svi voljeli i koja je svima bila inspiracija“. 

Imao je istinski dar za predavanje i prenošenje znanja koji su svi na njegovu poslu cijenili. 

Prije nego je preminuo Maura je o njemu čula predivne priče za koje je znala da su istinite prema načinu kako se Joe odnosio prema njihovo troje djece. 

Snimka zaslona: YouTube

Preminuo je od koronavirusa bez prijašnje povijesti bolesti

„Uvijek je imao dobro uho, bez obzira na temu razgovora“, rekla je Maura, Joe je uvijek slušao te ste imali osjećaj kao da ste najvažnija osoba u toj prostoriji“. 

VIDI OVO: Zašto mladi i zdravi ljudi umiru od koronavirusa?

Joe je preminuo od koronavirusa u 42. godini života bez prijašnje povijesti bolesti. 

On je jedna od onih koji pobijaju tvrdnju da od korone mogu umrijeti samo starije i već bolesne osobe. Čak su i medicinske sestre i liječnici ponekad iznenađeni kako se osobi brzo može promijeniti zdravstveno stanje. 

Virus je prijetnja svima

Upravo zbog toga je Maura odlučila podijeliti priču svoga supruga. Želi pokazati da je virus prijetnja svima. 

„Sve je započelo s lakim simptomima“, rekla je Maura napominjući da je imao malenu vrućicu. 

Odmah je otišao u samoizolaciju, no u bolnici ga nisu htjeli testirati jer „nije imao dovoljno jake simptome“. Kada je napokon dočekao testiranje, čekanje na rezultate bilo je jako dugo. 

Na dan svetog Patrika prihvaćen je u bolnicu jer mu je vrućica još porasla te je jako teško disao. 

Dobio je lijekove za upalu pluća, stavljen je na kisik te je čak dobio lijek protiv malarije, no ništa nije pomagalo. 

VIDI OVO: 7 ranih znakova koronavirusa

Maura ga je cijelo to vrijeme pokušavala utješiti na daljinu. 

„Provodili bismo 24 sata u danu na FaceTime-u, nastojali smo moliti, pokušavala sam ga smiriti i učiniti da se ne osjeća usamljeno“, rekla je. 

Uskoro mu se vrućica smanjila, ali je i dalje teško disao. 

Posljednje trenutke sa suprugom je provela na FaceTimeu

Do 24.3. su Maura i Joe držali njegovo stanje tajnim, no na taj je datum Maura odlučila otkriti istinu i zamoliti za molitve na Facebooku. 

„Danas je osmi dan otkako je moj Joe-Joe otišao u bolnicu“, napisala je, „Svima vam govorim osobne medicinske informacije o mom suprugu, ne kako biste paničarili, nego kako biste shvatili da je sve to STVARNO. OSTANITE DOMA… budite taj grozni roditelj i držite djecu (tinejdžere) u kući… trebate razumjeti da virus ne napada samo starije i bolesne. Nemojte ići u trgovinu ako vam to nije neophodno. Mnogi od nas nemaju simptome, ali prenosimo bolest. Svi mi TREBAMO MOLITVE, molim vas“. 

Maura je preko FaceTime bila sa svojim suprugom u njegovim posljednjim trenutcima (28.3). 

VIDI OVO: Što se događa s tijelom kad u njega uđe koronavirus?

Opisala je zadnje trenutke s njim:

„Zahvalila sam mu što je bio najbolji muž i što sam se zbog njega svaki dan osjećaja iznimno posebno i voljeno. Tada sam mu zahvalila i molila se. Tada je liječnik uzeo mobitel i rekao da više nema pulsa. Onda sam mu pustila našu vjenčanu pjesmu i to je bilo to“.

Maurina glavna poruka je jednostavna: OSTANITE DOMA 

Ujedno se obratila roditeljima koji svojoj djeci puštaju da idu vam samo kako bi izbjegli svađe. Rekla je: „Roditelji, morate biti oštri, ne smijete mariti ako vas vaša djeca sada mrze. Oni će vas mrziti bez obzira na sve jer je sada sve užasno. No ne možete biti s ljudima s kojima ne živite, koliko god bili usamljeni i tužni“.