NaslovnicaŽivotŽidovska metoda odgoja djece je najbolja na svijetu: 7 zlatnih načela za...

Židovska metoda odgoja djece je najbolja na svijetu: 7 zlatnih načela za roditelje

Židovska metoda odgoja djece se zasniva na pohvalama djece i malo drugačijim načelima od onih na koje smo navikli. Smatra se najboljom odgojnom metodom djece na svijetu.

Zbog pravila kojih se strogo drže, djeca koja odrastaju poštujući ova pravila izrastaju u zdrave i zrele ljude.

Ovo je 7 zlatnih načela za roditelje:

1. Ne stvarajte djeci komplekse

Oni nikad svom djetetu neće reći – nisi to dobro učinio, već će umjesto toga izgovoriti – kako je divno dijete poput tebe moglo učiniti nešto tako pogrešno?

Stav židovskih majki je da treba biti oprezan s manama njihove djece. Možda ih vide, ali nitko drugi neće znati za to.

2. Razumna sloboda

Suvremeno židovsko odgajanje kombinira dvije naizgled kontradiktorne stvari: slobodu djeteta i stroga pravila.

Roditelji neće poludjeti ako dijete napravi neki nestašluk, ali će dijete dobro znati do koje granice može ići. Pričom i objašnjavanjem se postiže dobra ravnoteža u odgoju.

VIDI OVO: 5 kršćanskih pravila za discipliniranje djece

3. Pohvalite svoje dijete što češće

Roditelj treba pohvaliti dijete i za najmanja dostignuća. Ako se trudimo primjećivati sve dobre stvari kod djece, uključujući i „sitnice“, i podstičemo ih u svakoj prilici, to može radikalno promijeniti njihovo ponašanje.

Da biste ojačali njihovu želju za uspjehom, dozvolite im da “prisluškuju” i čuju kada ih hvalite svojim prijateljima. To će izuzetno pozitivno utjecati na njih.

4. Svojim primjerom uče djecu što je dobro

Djeca oponašaju ono što vide. Stoga roditelj mora biti dobar primjer.

U odgoju djece trebamo slijediti Bibliju koja je puna naputaka za roditelje. U ovom članku pročitajte 12 ključnih stvari za odgoj djece na kršćanski način.

5. Ljubav i poštovanje u obitelji jamstvo su mentalnog zdravlja djeteta

Iz obitelji sve kreće, dijete tu stiče prve navike. Ukoliko raste u okruženju koje je ispunjeno ljubavlju i slogom, velike su šanse da izraste u mentalno zdravu osobu. Da bi dijete bilo mentalno jako, mora vladati sloga i ljubav između roditelja.

6. Usavršite vještine roditeljstva

Nastojeći da odgajaju dobru i neovisnu djecu, židovski psiholozi razvili su čitav sustav odgajanja, s kojim se svatko može upoznati na posebnim tečajevima za roditeljstvo. Odgajanje malog genija započinje usavršavanjem roditelja. Na ovaj način dat ćete primjer djetetu da je konstantno učenje ključ napredovanja.

7. Naučite djecu da pravilno iskoriste svoje vrijeme

Židovska djeca ne znaju šta su lijenost i besposleno ćaskanje. Sati violine, engleski jezik, matematika, djeca su od malih nogu navikla na to da je normalno biti zauzet nekim poslom.