Zlatni retriver skočio u vodu kako bi spasio lane od gušenja

Zlatni retriver je vidio lane u opasnosti pa je skočio u vodio kako bi ga spasio od gušenja, no cijela priča nije na tome završila. 

Od trenutka kada su Ralph i Patricia Dorn upoznali zlatnog retrivera Harleya, znali su da je on jako poseban. 

Uvijek su ga privlačila djeca i životinje te je čak volio i obiteljsku mačku. Kao službeni terapijski pas, Harley uživa u donošenju radosti stanovnicima doma za strije i nemoćne te u posjeti djeci u knjižnici. 

„Mogli smo odmah reći, kada je bio štene, da ima veliko srce“, rekao je Ralph, „Uvijek je dobar s djecom i drugim životinjama. Jako ih voli.“ 

Harleyjevo veliko srce je obitelji dobro poslužilo jedne večeri. Dornovi žive na jezeru u Virginiji te se Ralph jako zabrinuo kada je jedne večeri nekoliko puta pozvao Harleya, ali on nije dolazio. 

Pogledao je prema vodi i shvatio da Harley nije sam. 

Pas i lane
Foto: Facebook

Dok je Ralph začuđeno promatrao, Harley je počeo plivati do kopna i u isto vrijeme gurati maleno lane. Lane je slijedilo psa do kopna, a Harley je nastojao osigurati da bude na sigurnom cijelo vrijeme. Kada su došli do ruba vode, Harley je pomogao lanetu da izađe van te ga je počeo lizati i paziti na njega kao da mu je mama. 

VIDI OVO: Zlatni retriver svaki dan čeka poštara, a razlog je oduševio vlasnike

„Harley nije htio ostaviti lane“, rekao je Ralph, „Stalno ga je pazio i lizao.“ 

Ralph se divio predivnom paru nekoliko minuta. Tada se pojavila lanetova majka te je Ralph odveo Harleya unutra kako bi se dvojac mogao ponovno ujediniti. Iz kuće je Ralph vidio da je lane otišlo s mamom natrag u šumu. 

Ova priča bi bila predivna čak i da je tu završila, ali nije! Slijedeće jutro Harley je počeo trčati od prozora do prozora kuće. Ralph je otišao vidjeti što se događa te je čuo glasanje laneta. Pustio je Harleya van da se druži sa svojim prijateljem zbog čega je pas bio oduševljen. 

„Harley je otrčao do drveća i pronašao lane“, napisao je Ralph, „Lane se tada prestalo glasati, mahalo je repom te su se malo njuškali.“ 

Kada su se uvjerili da je sve u redu, dvojac se nastavio družiti cijeli dan. Lanetova se majka vratila na kraju dana te je odvela svoju bebu, a nakon toga se nisu vratili. 

Ralph je na internetu podijelio fotografije Harleyjevog junačkog djela koje je inspiriralo mnoge ljude. 

„Jako smo sretni što je naša priča dotaknula mnoge ljude“, rekao je Ralph. 

Nisu li psi jednostavno predivni? Ovaj je pas zaista pun ljubavi te istinski voli svako stvorenje. 

Objavljuje Ralph Dorn u Srijeda, 2. lipnja 2021.