5 znakova da osoba s kojom hodate nije vaš budući supružnik

Postoje neki znakovi po kojima možete znati da osoba s kojom hodate nije vaš budući supružnik. Dobro ih je na vrijeme primijetiti!

Tri prijateljice s fakulteta i ja sjedile smo u hotelskom salonu i razgovarale o našim mlađim danima. „Gdje mi je bila pamet? Znakovi su bili tamo, govorili mi da je to pogrešno“, rekla je jedna od njih dok je pijuckala kavu. „Nisam vidjela znakove upozorenja, jer sam previše bila zauzeta svojom zaljubljenošću u ideju o ljubavi.“

„Ja također“, rekla je moja druga prijateljica. „Zašto netko nije napisao knjigu o tome kako pronaći muškarca svojih snova?“

Sve smo se nasmijale. Diplomirale smo na istom fakultetu, živjele u istoj sobi. I premda nijedna od nas to ne bi priznala, dijelile smo sličan nemir o pronalaženju pravog čovjeka. Pohađale smo nastavu, ali ono što smo potajno proučavale na tom fakultetu bila je muška populacija, u nadi da je jedan od njih potencijalni suprug.

Općenito, potraga je bila zabavna. No s vremena na vrijeme, visoka očekivanja završila su dubokim razočaranjem. A ponekad je „ljubav“ koju smo tražili završila s boli u srcu.

No, čak i s nekoliko ožiljaka, prebrodile smo to. A sada, nakon što su se njih tri razvele ostavivši me kao jedinu koja je još uvijek u braku sa svojim dragim, posjedujemo bogate uvide. Većina ih proizlazi iz iskusnih životnih iskustava, prošlih epizoda i naučenih lekcija u učionici boli.

Koliko bi naši životi bili drugačiji da smo samo imali mudrosti da uočimo ove znakove.

Znak 1: Dopušta da se romantika pretvori u tjelesne potrebe.

Umiruje vas riječima i pokušava prijeći granice koje ste jasno uspostavili više nego jednom. Ipak, uvijek iznova inzistira, šapće da će vas zauvijek voljeti u nadi da ćete popustiti. Oprez: to govori njegov testosteron, a ne čovjek od integriteta koji vas vrednuje i poštuje. Tada nastupa Sotona i ponavlja: „Izgubit ćeš ga ako ne popustiš.“ Laž. Samo ćete izgubiti svoj vlastiti integritet i zadobiti bol u srcu koju donosi neposlušnost.

Vrijeme za procjenu: Ako padnete na ovom području, Bog će vam oprostiti ako ga zatražite. Dat će vam jasan odgovor i mir. I s pouzdanjem možete proglasiti: „Da sam u srcu svojemu gajio bezakonje, ne bi me saslušao Gospodin. Ali Bog me saslušao: obazro se na glas molitve moje“ (Psalam 66,18-19).

Znak 2: Njegova je iskrenost upitna.

Kada govorite o svojim kršćanskim uvjerenjima, on se s vama slaže. Kad ga pozovete da posjeti vašu crkvu, ide s vama. Ali kad ga zamolite da se moli s vama, izbjegava. Ili kada se raspravlja o dubljim duhovnim pitanjima, nesiguran je i udaljen. Upozorenje: možda će proći kroz ove prijedloge samo da vas osvoji. Ovaj znak vam pokazuje da nije duhovni vođa, onakav kakvog trebate ukoliko su na vidiku planovi za vjenčanje.

Vrijeme za procjenu: Budite vjerni prvo Bogu i budite iskreni u svojoj molitvi za Njegovo vodstvo da prepoznate snažnog duhovnog vođu sa čvrstim uvjerenjima i dobrim karakterom koji će biti vaš budući muž. Potom pouzdano ponovite: „Objavi mi jutrom milosrđe svoje, jer se u te uzdam; pokaži mi put kojim mi je ići, jer k tebi dušu svoju uzdižem“ (Psalam 143,8-10).

Znak 3: Drugi vas upozoravaju.

Mislite da je on pravi jer „čini da se osjećate dobro“. Ali oni oko vas koji vas dobro poznaju i koje poštujete vas upozoravaju. Ističu nedostatke koje zanemarujete jer ste toliko „zaljubljeni“ da ste postali gluhi za mudrost. A osjećaji često mogu biti pogrešni. I emocije nas mogu oslijepiti da ne vidimo potencijalne zamke.

Vrijeme za procjenu: Vaš put do sreće možda neće biti Božji način da vam donese trajnu radost. Razmišljajte o savjetima i bez obzira na to koliko ste dobro definirali planove, prigrlite mudre savjete onih koji vas vole jer „nakane propadaju kad nema vijećanja, a ostvaruju se gdje je mnogo savjetnika“ (Izreke 15,22).

Znak 4: Kriticizam postaje obrazac.

Ponekad možda pogrešno tumačite vašu poniznost i strpljenje ako si uzima slobodu da grubo kritizira vas i druge. No, kad to doživljavate tijekom hodanja, to bi mogao biti znak potencijalnog emocionalnog zlostavljanja koje će samo porasti nakon vjenčanja.

Vrijeme za procjenu: Budući da ste Kraljeva kći, ne morate podnositi bolne riječi, bezosjećajni pristup ili čak nepristojnost. Očekujte da vas se tretira s najvećim poštovanjem jer znate tko ste – remek-djelo u Božjim rukama dok izjavljujete: „Hvalit ću te što sam strahovito čudesno sazdan; čudesna su djela tvoja i duša moja dobro to zna“ (Psalam 139,14).

Znak 5: Zadužen je.

Iako novac nije najvažniji aspekt odnosa, to je glavni razlog za razvod braka. A ako preispitujete mogućnost braka s muškarcem s kojim izlazite, promotrite njegov stav prema novcu, njegovim potrošačkim navikama i zalaganju za davanje drugima. Sve to će vam dati znakove što možete očekivati ​​ako postanete njegova žena. Ako na svakom koraku pruža kreditne kartice, to je znak da preispitate dublje. Inače, ulazak u brak s dugovima, novčanim problemima i financijskim teškoćama zasigurno znači da hodate prema oltaru katastrofe.

Vrijeme za procjenu: Što mu je dragocjeno? Što čuva u srcu? Ovo je standard prema kojem ga morate procijeniti: „Već zgrćite sebi blago na nebu, gdje ni moljac ni hrđa ne nagrizaju i gdje tati ne potkapaju niti kradu. Jer gdje vam je blago, ondje će vam biti i srce“ (Matej 6,20-21).

Bilo da imate 20 ili 60 godina, ili je to vaša prva veza, ili upravo šaljete pozivnice za vjenčanje, povedite svoju prijateljicu. Njezino ime je „mudrost“. Božja mudrost će vam pomoći da odgovorite na ova dva bitna pitanja: Voli li ovaj muškarac Boga više nego što voli mene? I odražavaju li njegove riječi, postupci, stav, ponašanje, snovi i karakter ovo uvjerenje?

Odgovor na ova pitanja odredit će hoćete li desetljećima kasnije ispijati kavu žaljenja ili pijuckati svježu vodu istinske sreće u braku.

Autorica: Janet Eckles; Prijevod: Vesna L.; Izvor: Crosswalk.com

PROČITAJTE JOŠ:

NAJNOVIJE!