Znakovi da se vaše srce udaljilo od Boga

Kako možete znati da se vaše srce udaljilo od Boga? Ako kažete da volite Boga, a niste mu poslušni, to je jasan znak da nešto nije u redu.

„Tko ima moje zapovijedi i drži ih, on je onaj koji me ljubi; a tko me ljubi, ljubit će ga Otac moj; i ja ću ljubiti njega i njemu se očitovati“ (Ivan 14,21).

Poslušnost Božjim zapovijedima dolazi iz vašeg srca. Kada se počnete boriti sa time da budete poslušni Bogu, to je jasan znak da se vaše srce udaljilo od Njega. Neki tvrde: „Volim Boga, ali imam poteškoće u poslušnosti u određenim područjima života.“ To je duhovna nemogućnost.

Kad bih vas pitao: „Volite li Boga?“, lako biste mogli odgovoriti: „Da!“ Međutim, kad bih vas pitao: „Slušate li Boga?“, biste li odgovorili potvrdno jednako brzo? Ipak, ta dva pitanja zapravo su ista! Prava ljubav prema Bogu vodi ka poslušnosti cijelim srcem. Kad biste rekli svojem supružniku da ga volite samo u određeno vrijeme, ali da se borite s time da ga volite u odnosu na druge, vaš odnos bi bio u opasnosti. Ipak, pretpostavljamo da je Bog zadovoljan s povremenom ljubavlju ili djelomičnom poslušnošću. Nije.

jasan znak da se vaše srce udaljilo od Boga
Foto: Pixabay

VIDI OVO: 10 upozoravajućih znakova da se udaljavate od Boga

Poslušnost bez ljubavi je legalizam. Poslušnost za vlastito dobro ne može biti ništa više od perfekcionizma koji dovodi do ponosa. Mnogi savjesni kršćani nastoje u svojim životima njegovati disciplinu da budu više poslušni Kristu.

Iako duhovne discipline mogu biti od pomoći, nikada ne mogu zamijeniti vašu ljubav za Boga. Ljubav je disciplina. Bog gleda dalje od vaših pobožnih navika, dalje od vašeg moralnog životnog stila i dalje od vaše uključenosti u crkvu, a usredotočuje svoj prodoran pogled na vaše srce.

Je li vaše štovanje postalo isprazno i rutinski? Jeste li izgubili motivaciju za čitanje Božje Riječi? Prolazite li kroz duhovnu letargiju? Je li vaš molitveni život sveden na ritual? To su simptomi srca koje se udaljilo od Boga. Vratite se svojoj prvoj ljubavi. Ljubav je najveća motivacija za odnos s Bogom i služenje.

NAJNOVIJE!