Vjera i poslušnost suputnici su koji idu u istome smjeru; prema zadovoljavanju i proslavljanju Boga. Oni stasaju zajedno, istovremeno ako ih se prakticira, no venu ako ih se zanemaruje.

Stoga, Bog ponekad donosi nove izazove u naše živote kako bi osnažio naše povjerenje i poslušnost prema Njemu. 

Ilija je bio prorok koji se Gospodinu dokazao kao pravedan i vjeran. Čak i kada mu je Bog rekao neka ide kod kralja Ahaba, koji ga je želio ubiti, poslušao je.

Obadija je bio još jedan vjerni sluga Gospodinov, koji je spasio druge proroke, no kada mu je Ilija rekao neka svoju prisutnost prijavi kod Ahaba, Obadija se pobojao za svoj život. 

VIDI OVO: Poslušnost je ključ koji otključava Božja obećanja

Strah ubija vjeru onog trenutka kada počinjemo sumnjati da su Božji načini zaista najbolji. Ako dopustimo tjeskobi da razvije korijen u našim umovima, odgovori ćemo tako što ćemo odbijati činiti ono što nam Gospodin kaže. Rezultat je u promjeni suputnika. Umjesto vjere i poslušnosti, počet ćemo hoditi sa sumnjom i pobunom. 

Velika vjera počinje s malenim koracima. Kada slijedimo Božju Riječ, u nama započinje rasti krug vjere i poslušnosti, koji se samo povećava. Nemojte dopustiti strahu da od vas ukrade blagoslove koje je Bog namijenio za vaš život. 

Autor: Charles Stanley; Izvor: Intouch.org