Znakovi duhovnog udaljavanja od Boga

Mnogi kršćani ne vode puno računa o svom duhovnom životu, a često ni ne primjećuju znakove udaljavanja od Boga. 

Plutanje mirnom rijekom na madracu vrlo je opuštajući način za provođenje vrućih ljetnih dana, no nije dobra praksa za duhovni život.

Nitko ne ”otpluta” u pobožnost, ali je jako lako udaljiti se u suprotnom smjeru. Trenutna volja svijeta nas uvijek vuče prema dolje – u prljave vode grijeha.

Unatoč toj stvarnosti, mnogi kršćani ne obraćaju pozornost na svoj duhovni život te se udaljavaju sve dalje od Boga.

To se dogodi tako tiho i postepeno da su često nesvjesni svog stanja dok ne počnu osjećati negativne posljedice kada ih Bog počne ponovno vući prema Sebi.

VIDI OVO: 6 znakova osobe koja je odbacila Boga

Koji su znakovi duhovnog udaljavanja od Boga?

Zanemarivanje Božje Riječi, molitve, odlaska u crkvu i zajedništva. To su sve sredstva koje nam je Isus dao kako bi Njegova crkva počivala na istini i rasla u duhovnoj zrelosti (Djela 2,42). Ako ih zanemarimo, onda postajemo plijen raznim iskušenjima i prevarama.

Utjecaj drugih ljudi. Zaista vrijedi: „Zli razgovori kvare dobre običaje“ (1. Korinćanima 15,33). Ako želimo ugoditi ljudima više nego želimo upoznati Boga i služiti Mu, onda ćemo biti usmjereni na krivi put. Moramo biti posebno oprezni kako ne bismo imitirali djela i ponašanje osoba koje još ne poznaju Krista (Efežanima 4,17-20).

Utjecaj svijeta. Zaokupljenost materijalizmom i napretkom nas sputava u traženju onoga što ima vječnu vrijednost (1. Timoteju 6,8-10).

Ako shvatite da se polako udaljavate od Boga, vratite Mu se, pokajte se, zamolite Ga za milost kako biste vjerno slijedili Krista.

Autor: Charles Stanley; Prijevod: Mislav U.; Izvor: Intouch.org

NAJNOVIJE!