3 razloga zašto radosno slaviti Božić usred pandemije
Foto: Unsplash

Bez obzira na okolnosti, bez obzira na pandemiju, još uvijek možemo radosno slaviti Božić iz tri razloga.

Zbog Covida-19 Božić je zaista jedinstven i neviđen ove godine. No, mi i dalje možemo iskusiti veliku radost, znajući da je Emanuel, „Bog s nama“, došao kako bi nas spasio od grijeha i odveo u nebeski dom.  

Možda ćemo slaviti Božić na drugačiji način – no i dalje ćemo ga slaviti. 

Možete provesti ovaj Božić usredotočeni na mnoge stvari za koje možete biti zahvalni. I možete se diviti tome da Bog svemira mari za detalje vašeg života.

On mari za stres, frustracije i bolove koje ste iskusili tijekom ovog božićnog razdoblja. On mari za vašu budućnost i ima planove za vas koji će vam dati nadu i koji će vas zacijeliti (Jeremija 29,11). 

Radosna vijest velikog veselja koju je objavio anđeo prije 2.000 godina još je uvijek Radosna vijest i izvor neizmjerne radosti. 

Anđeo je rekao: „Ne bojte se! Evo, javljam vam blagovijest, veliku radost za sav narod! Danas vam se u gradu Davidovu rodio Spasitelj – Krist, Gospodin. I evo vam znaka: naći ćete novorođenče povijeno gdje leži u jaslama“ (Luka 2,10-12). 

VIDI OVO: Što Božić ne može učiniti?

3 razloga zašto radosno slaviti Božić

Bez obzira na okolnosti, bez obzira na pandemiju, još uvijek možete slaviti Božić s velikom radošću iz tri razloga: 

Bog vas voli. Bog je poslao Isusa na misiju ljubavi. Zapravo, Biblija kaže da je Bog ljubav. Bog je stvorio cijeli svemir samo kako bi mogao stvoriti ljudsku rasu, samo kako bi mogao stvoriti vas, samo kako bi mogao voljeti vas.  

Bog vas je stvorio kako bi vas mogao voljeti. Njegova ljubav nije zasnovana na onome što činite. Njegova je ljubav zasnovana na onome tko On jest. Biblija kaže: „Slava na visinama Bogu, a na zemlji mir ljudima, miljenicima njegovim“ (Luka 2,14). 

To je razlog za radosno slavlje Isusova rođenja. 

Bog je s vama. Biblija kaže da je Isus Emanuel. On je Bog koji je došao živjeti među nama. Isus je istinski bio „s nama Bog“. On je s nama i sada. Možda ne osjećate Njegovu prisutnost, ali to ne umanjuje činjenicu da je On tu. Možda ste bili napušteni u životu, ali vas Bog nikada neće napustiti. 

Znajući da je Bog blizu znači da se ne morate brinuti ni biti tjeskobni o onome što dolazi kasnije. On – ne vaše okolnosti – drži sve konce u rukama. On – ne korona virus – drži sve konce u rukama. Ako znate da je Bog blizu onda se nećete bojati. Možete to zapamtiti ovako: Kada je On tu, nema mjesta strahu. 

To je razlog za radosno slavlje Isusova rođenja. 

Bog je uz vas. Bog je na vašoj strani. On želi da uspijete. Čak je i Isus rekao: „Ta Bog nije poslao Sina na svijet da sudi svijetu, nego da se svijet spasi po njemu.“ (Ivan 3,17). Mnogi ljudi se boje Boga zbog svoje krivnje. No Biblija kaže da Isus nije došao osuditi svijet. On ga je došao spasiti. To je Radosna vijest. 

To je radosna vijest velikog veselja za sve ljude jer Bog kaže: „Volim vas, s vama sam i uz vas sam.“ 

Autor: Rick Warren; Prijevod: Ida U.; Izvor: Pastorrick.com