Kada netko zaziva duhove pokojnika, evo s kime zapravo komunicira!

Zazivanje duhova je metoda vračanja koja je prisutna stoljećima. Nažalost, mnogi nisu upućeni što se događa kada netko zaziva duhove pokojnika.

Riječ poznati prijevod je latinske riječi familiaris, koja označava „kućnog slugu“, a izražava ideju prema kojoj zazivači imaju duhove koji su poput slugu spremni slušati njihove zapovijedi. Oni koji pokušavaju stupiti u kontakt s mrtvima, čak i danas, obično imaju neku vrstu duha vodiča koji komunicira s njima. To su poznati duhovi ili duhovi predaka.

Zašto je zazivanje duhova opasno?

Levitski zakonik 19,31; 20,6, 27 i Ponovljeni zakon 18,9-14 govore o „zazivačima duhova i vračarima“ i zabranjuju obraćanje njima za savjet, jer su oni gnusoba Gospodinu. Zazivač duhova ili medij je osoba koja se ponaša kao veza koja navodno može kontaktirati ili komunicirati s mrtvima u ime živih. U stvarnosti, mediji kontaktiraju demone koji ih potom uvjeravaju da su „poznati“ ili duhovi predaka, i da im se zato može vjerovati. U Izraelu su prakse vezane uz medije i duhove predaka bile zabranjivane, a kazna za prakticiranje zazivanja duhova bila je smrt.

PROČITAJTE: Horoskop, astrologija i okultno imaju demonske temelje

Poznati duhovi ili duhovi predaka i duhovni vodiči nalaze se pod nadzorom svoga gospodara, Sotone. Oni utječu na ljude u nadi da će širiti laži i prijevaru kako bi osujetili Božje kraljevstvo. Svjesno otvaranje djelovanju demona je zlo:

„Neka se kod tebe ne nađe nitko tko bi kroz oganj gonio svoga sina ili svoju kćer; tko bi se bavio gatanjem, čaranjem, vračanjem i čarobnjaštvom; nitko tko bi bajao, zazivao duhove i duše predaka ili se obraćao na pokojnike. Jer, tko god takvo što čini, gadi se Jahvi“ (Ponovljeni zakon 18,10-12a).

Neki načini na koje demoni ili „poznati duhovi“ mogu zadobiti ulaz u čovjekov život su gatanje, transcendentalna meditacija, vizualizacija, prizivanje duhova, vračanje, droge i alkohol. Sve su to aktivnosti koje su vjernici pozvani izbjegavati. Umjesto toga, trebamo se ispunjavati Duhom Svetim, ljubavlju, radošću i puninom života koji dolazi od Isusa Krista.

Trebamo biti na oprezu, „jer naša borba nije protiv krvi i tijela, nego protiv Poglavarstava, protiv Vlasti, protiv Vrhovnikâ ovoga mračnog svijeta: protiv zlih duhova koji borave u nebeskim prostorima.“ (Efežanima 6,12).

Izvor: Gotquestions.org

NAJNOVIJE!