Maslinovo ulje i limun: Ljekovita kombinacija koja čini čuda!

Maslinovo ulje i limun su zasebno jako zdravi, a pogotovo zajedno. Dok maslinovo ulje čisti jetru i žuč, limun je bogat C vitaminom, što je dobro u borbi protiv kolesterola.

Ova ljekovita kombinacija čini čuda za naš organizam. Ne postoje nuspojave koje bi ugrozile naše zdravlje.

Zašto su maslinovo ulje i limun dobri za zdravlje?

Maslinovo ulje sadrži mnoštvo sastojaka koje čuvaju zdravlje, uključujući vitamin E, mononezasićene masti, oleinsku kiselinu, bioraspoložive biljne fenole, protuupalne tvari i antioksidanse.

Maslinovo ulje je glavni sastojak mediteranske prehrane, a liječnici ga preporučuju za mnoštvo kroničnih bolesti, uključujući bolesti srca, depresiju, demenciju, masnu bolest jetre i još mnogo toga.

Limun također ima pozitivan utjecaj na naš organizam. Studija Sveučilišta u Pizi iz 2017. godine potvrdila je Hipokratovu teoriju od prije više tisuća godina: Agrumi, poput limuna, bergamota, limete i naranče, pomažu u prevenciji i liječenju nekoliko vrsta kardiovaskularnih bolesti zbog flavonoida kojeg sadrže.

Velika količina vitamina C u limunu, folne kiseline, limonina i drugih hranjivih tvari daju mu velike zdravstvene blagodati. Utvrđeno je da limun koristan u borbi protiv bubrežnih kamenaca, nekih vrsta raka i bolesti jetre.

Maslinovo ulje i limun za zatvor

Ljekovitost maslinovog ulja i limuna je zadivljujuća osobito za zatvor. Započnite dan s čašom vode pomiješane sa sokom jednog limuna i 2 žlice maslinovog ulja i mogli biste samo izliječiti zatvor i ojačati imunitet. Oba sastojka imaju mnoštvo korisnih svojstava koja, kada se pomiješaju, daju zdravi tonik.

VIDI OVO: Znate li koliko bolesti liječi maslinovo ulje? Iznenadit ćete se!

Napitak od maslinovog ulja i limuna za čišćenje jetre

Napitak za čišćenje jetre vrlo je jednostavan. Sve što vam je potrebno žličica je iscjeđenog limuna i maslinovog ulja, koje pomiješate i popijete svako jutro, na prazan želudac. Nakon toga možete doručkovati.

Ovaj napitak možete pripremiti bez problema jer oba sastojka već imate u svojoj kuhinji. Već nakon mjesec dana osjetit ćete pozitivnu promjenu

Vaša će koža izgledati bolje, nestat će podočnjaci kao i problemi s probavom. Maslinovo ulje čisti jetru i žuč, a limun je bogat C vitaminom, što je dobro u borbi protiv lošeg kolesterola.

Ovaj je recept vrlo jednostavan pa je napitak za čišćenje jetre lako pretvoriti u svakodnevnu naviku.

NAJNOVIJE!