„Anđeo čuvar“ izbavio čovjeka iz požara nakon prometne nesreće
Snimka zaslona: YouTube

Tim Vachon riskirao je svoj život kako bi spasio stranca Davida Millera iz požara koji je uslijedio nakon prometne nesreće. Nitko mu drugi nije htio priskočiti u pomoć. Mnogi ga nazivaju herojem, no Tim kaže da je napravio ono što je Bog htio od njega u tim trenutku.

David je vozio kamion za odvoz otpada kada naglo skrenuo da se ne zabije u drugi auto. Kamion je pao u jarak, udario u stup sa strujnim žicama i zapalio se.

David je morao pobjeći iz gorućeg kamiona, ali mu je noga zapela i nije mogao. Vrištao je za pomoć i pokušao izaći, dok su okolo stajali prolaznici i gledali. Bojali su se približiti gorućem kamionu.

VIDI OVO: Jesu li anđeli čuvari biblijski?

„Nitko nije htio ući u vatru jer su rekli da će eksplodirati. A ja sam im rekao ‘pa ne možete dopustiti da čovjek umre’“, prisjetio se Tim.

Tim nije razmišljao o opasnosti, nego o životu kojeg je morao spasiti. „On je vikao ‘Izvuci me! Izvuci me! Izvuci me!’ jer je znao da kamion gori i da mu život visi o koncu“, rekao je Tim.

Spas u zadnji čas

Tim je poletio u vatru. „Ako eksplodira, eksplodira, ali moram pokušati spasiti tu osobu. Bilo bi gore čuti njegove vriskove dok umire u vatri. Osjećao sam da moram ispuniti svoju dužnost“, rekao je heroj.


Zbog velike vrućine Tim nije mogao otvoriti vrata, no David nije odustajao te je nogom lupao po prozoru. „Nadao sam se samo da ću preživjeti i da ću ponovno vidjeti svoju obitelj“, rekao je David. „Razbio sam prozor i vidim njega. Pružio sam ruku i on me izvukao, i danas sam ovdje. U pomoć su mi priskočili anđeli čuvari.“

Tim je u zadnji čas uspio izvući Davida iz vatre. „Par minuta ekstra i ne bi me bilo“, rekao je David.

VIDI OVO: 3 biblijska razloga zašto trebamo vjerovati u anđele čuvare

Ali Tim kaže da je božanska intervencija razlog zašto se našao na tom mjestu u to vrijeme. „Bog me tamo postavio u pravo vrijeme. To je bio Njegov plan“, rekao je Tim, a David se složio: „Tako je, imao sam anđela čuvara koji me nadgledao.“

„Obojica smo imali anđela čuvara jer su nas oni zaštitili od te vatre“, nastavio je Tim. Zahvaljujući božanskoj intervenciji, David je preživio sa samo nekoliko ogrebotina, kao i drugi vozači iz nesreće.


Ponovni susret

David i Tim su se ponovno susreli nakon nekoliko tjedana, na dan nesreće nisu uspjeli ni porazgovarati. David je zagrlio Tim i zahvalio mu što je nesebično uskočio u vatru. „Netko je morao, znam da sam to morao učiniti“, rekao je Tim.

Davidova žena Trudy došla je s njim. I ona je htjela zahvaliti čovjeku koji je spasio njezinog supruga. Počela je plakati kada je vidjela Tima.

VIDI OVO: Imamo li svi svog anđela čuvara?

„Tek sam ovog jutra shvatila da je idući tjedan naša godišnjica. Ne znam kakva bi to godišnjica bila bez supruga“, rekla je Trudy.

No nije samo David zahvalan što je sve dobro prošlo, i Tim je sretan što je spasio glavu.


„Plakao sam kada sam otišao kući“, rekao je Tim. „Shvatio sam da nas je Bog držao u sigurnosti, inače bismo brzo stradali. Požar je brzo sve progutao. Zahvalio sam Mu i našim anđelima što su nas čuvali.“