NaslovnicaDuhovnost7 biblijskih stihova za ženu koja prolazi kroz nevolje

7 biblijskih stihova za ženu koja prolazi kroz nevolje

Ovih 7 biblijskih stihova su za svaku ženu koja prolazi kroz nevolje. Nadamo se da će vas ohrabriti.

S čime se suočavate danas? Je li to operacija ili druga zdravstvena kriza? Je li to gubitak voljene osobe? Čeka vas otkaz na poslu? Jesu li ovisnosti dotakle vaš život?

Kakvo god da je vaše razdoblje života, znam da će vas Božja Riječ ohrabriti.

7 biblijskih stihova za ženu koja prolazi kroz nevolje

1. Filipljanima 4, 13

“Sve mogu u Onome koji me jača!”

Bog te nikada neće pozvati na ono kroz što te neće provesti. Možda vaša budućnost izgleda zastrašujuće. Morate se popeti na planinu koja ima visoke litice i strme staze. Staze su tu, jer je njima prošao netko prije vas. Niste jedini penjač. Bog se s vama penje na tu planinu. S čime god se danas suočite, znajte da će Bog biti vaša snaga.

2. Job 13, 15 a

“Ako me i ubije, u njega ću se uzdati…”

Job se suočio s više boli nego bilo koji vjernik u Bibliji. Kako je Bog mogao dopustiti da takve nevolje dođu na tako pobožnog čovjeka? Job nikad nije znao razlog.

Kada čitamo prva dva poglavlja Knjige o Jobu, saznajemo da se loše stvari događaju pobožnim ljudima. Job je bio pravedan čovjek pa je Sotona tražio da Jobu naudi. Da, đavao mora dobiti dopuštenje da dotakne Božju djecu. U roku od nekoliko minuta, Job je izgubio sve: svoju stoku, sluge i svoju djecu, ali je odbio prokuniti Boga kao što je njegova žena predložila.

PROČITAJTE: Biblijski citati za žene: 14 koje svaka žena treba pročitati

Nezadovoljan ovim rezultatima, Sotona je zatražio da se ozlijedi Jobovo tijelo. Sotona je Jobovo tijelo pogodio čirevima. Ipak, Job nije okrenuo leđa Bogu. Njegova je nada ostala postojana, bez obzira na nevolje. Vjerovao je Bogu. Drži se ovoga!

3. Jakovljeva 1, 2-3

“Pravom radošću smatrajte, braćo moja, kad upadnete u razne kušnje, znajući da prokušanost vaše vjere rađa postojanošću.”

Nekad postaje teško vjerovati Bogu, ali poput Joba, nemamo drugog izbora nego nastaviti vjerovati. Znamo da kada se dim i pepeo raziđu, radost će porasti.

4. Filipljanima 4,6-7

“Ne budite zabrinuti ni za što, nego u svemu – molitvom i prošnjom, sa zahvaljivanjem – očitujte svoje molbe Bogu. I mir Božji koji je iznad svakog razuma čuvat će srca vaša i vaše misli u Kristu Isusu.”

Postaje teško prisjetiti se ovih istina kada je u životu teško. No, čak i u najgorim situacijama, imamo puno toga za što Mu možemo zahvaliti. Imamo život. Imamo dah. Imamo Isusa kao našeg Gospodina i Spasitelja. Kada to činimo, mir će preplaviti naša srca i umove, i moći ćemo hodati kroz teškoće sa savršenim mirom. Mir se pokazuje u krizi, a ne u zatišju.

5. Psalam 91, 1-2

Ti što prebivaš pod zaštitom Višnjega, što počivaš u sjeni Svemogućega, reci Jahvi: “Zaklone moj! Utvrdo moja! Bože moj u koga se uzdam!” 

Volio bih uključiti svaki stih iz Psalma 91. To je molitva za zaštitu. Obećava slobodu od straha. Ključ ovog psalma je riječ “prebivati” u prvom stihu. To je isto što i riječ “ostati” u Ivanu 15. To znači da moramo provesti ozbiljno vrijeme s Bogom – vrijeme u Njegovoj Riječi i vrijeme u molitvi. Je li se pridržavate?

6. 2. Korinćanima 12, 9

I reče mi: “Dosta ti je milost moja, jer se sila u slabosti usavršava.” Rado ću se dakle hvaliti svojim slabostima, da se nastani u meni sila Kristova.

Nijedan popis biblijskih stihova za patnju ne bi mogao biti potpun bez ovog stiha. Ne želimo čuti “Ne”. Ali ako je “Ne” Božji odgovor, a naše molitve nisu uslišane na način na koji smo očekivali, primamo Njegovu milost. Njegova sila ostaje nad nama sve dok nam je potrebna.

7. Jakovljeva 5, 16

Ispovijedajte dakle jedni drugima grijehe i molite jedni za druge da ozdravite! Mnogo može žarka molitva pravednikova.

Odabrao sam ovaj stih jer me podsjeća da su naše molitve vrijedne. Prvo, skreće našu pozornost na grijeh. Moramo napraviti dosta samoispitivanja kako bi se uklonio svaki grijeh u našim životima. Grijeh će spriječiti da molitve budu uslišane. Priznanje grijeha drugome može se koristiti kada trebamo nekoga tko će nas pozvati na odgovornost. Možda svećenik/pastor ili stariji vjernik.

Stih nas podsjeća i da molimo jedni za druge. Molitva je moćna i Bog će odgovoriti na nju u skladu s Njegovom voljom i na Njegov način.

Nadam se da ste pronašli nešto za što ćete se uhvatiti u svojoj teškoj situaciji. Biblija je bogata utjehom i ohrabrenjem. Upamtite da to što Bog šuti ne znači da je prestao djelovati. Postaje teško kada prolazimo kroz očajna vremena bez ikakvih znakova promjene, ali Bog često radi u mraku. Ne vidimo što On radi, ali moramo zadržati vjeru da je On na djelu.

Također moramo vjerovati Njegovom vremenu. Znam da želite da se stvari riješe odmah, ali Njegovo vrijeme je savršeno.