Biblija online: gdje pronaći Biblije na internetu?
Foto: Unsplash

Biblija online je pojam koji često kucamo u tražilicama. Gdje pronaći najbolje Biblije na internetu na hrvatskom jeziku? U ovom tekstu ćemo vam pokušati pomoći.

Biblija nije jedna knjiga, nego skup knjiga (knjižnica) koje su pisane u razdoblju između 1513. prije Krista (Mojsijevo petoknjižje) i 98. po Kristu – Otkrivenje i 2. Petrova poslanica. Naziva se i “Sveto pismo”, “Pismo” ili “Pisma”, a sastoji se od Starog i Novog zavjeta.

Ona je za Židove i kršćane sveta Božja riječ – inspirirana od samog Boga. Osim što je Biblija zbirka povijesnih isprava i književno djelo izvorne i neprolazne umjetničke snage, ona također pripada zajedničkoj kulturi čovječanstva.

Donosimo nekoliko web stranica na kojima možete pronaći najbolje Biblije online:

Biblija online – izdanje Kršćanske sadašnjosti

Biblija u izdanju Kršćanske sadašnjosti je desetljećima omiljeno izdanje za mnoge kršćane različitih kršćanskih denominacija. Na ovoj Bibliji Stvarnosti su radili vrhunski prevoditelji – Antun Sović, Filibert Gass, Ljudevit Rupčić i drugi, a priredili su je vrhunski hrvatski teolozi – Jure Kaštelan i Bonaventura Duda.

Online Biblija Kršćanske sadašnjosti nalazi se na OVOM LINKU.

Online Biblija 2
Foto: Unsplash

Biblija na stranici Biblija-govori.hr

Ove izvrsno izdanje Biblije online je savršeno ako tražite određeno poglavlje ili biblijski stih, budući da služi poput biblijske tražilice. Na stranici možete pronaći četiri usporedna izdanja Biblije – Ivan Šarić, Jeruzalemsku Bibliju, Tomislav – Dretar i Daničić-Karadžić Bibliju.

Ako još niste isprobali mogućnosti koje nudi ovo sjajno izdanje online Biblije, slobodno to učinite na OVOM LINKU.

Varaždinska Biblija online

Nedavno se pored ostalih prijevoda u Hrvatskoj pojavio jedan novi popularni prijevod Biblije koji nosi naziv ”Varaždinska Biblija”. U pitanju je prijevod na kojem je grupa jezičnih stručnjaka radila punih dvanaest godina.

Ovo izdanje Biblije je specifično po tome da se zasniva po principu prijevoda „riječ na riječ“, dok neki prevoditelji prevode po principu „misao na misao.“ Sam prijevod je dobio izuzetno visoku ocjenu biblijskih stručnjaka.

Biblija online – varaždinsko izdanje se nalazi na OVOM LINKU! Varaždinsku Bibliju također možete preuzeti i kao aplikaciju za pametne telefone i tablete na Androidu i iOSU.

Koju Bibliju vi koristite? Imate li neko svoje omiljeno izdanje Biblije online?

PROČITAJTE JOŠ: