Slijede četiri biblijska proročanstva koja su ispunjena u relativno skorije vrijeme.

Židovi se vraćaju kući

Prorok Amos je napisao proročanstvo oko 750 godine prije Krista koje je govorilo, “U dan ću onaj podići raspalu kolibu Davidovu, zatvorit ‘joj pukotine, popraviti mjesta ruševna, opet je sazidati k’o u stara vremena … Evo dolaze dani – riječ je Jahvina -kada će orač stizat’ žeteoca, mastilac grožđa sijača, kad će planine procuriti mladim vinom i svi se bregovi prelijevati njime.”

Desetljećima (bolje je reći stoljećima) su Židovi bili rasijani po svijetu zbog oštrog progonstva, ali 1948. Izrael se opet okupio kao narod i kao nacija, a mnogi Židovi su se vratili i ponovo izgradili i vratili u prethodno stanje veći dio Izraelove zemlje. Zemlja je opet plodna, proizvodi obilne žetve, dovoljne da se izvoze u mnoge zemlje, kao što je Amos prorekao.

Bujna pustinja

Većina Izraelove zemlje je jalova i pustinjska, ali kada su se Židovi vratili kući, ono što je nekad bila pusta zemlja postala je vrt i gaj. Iako ovaj dio svijeta ima vrlo malo kišnih dana, Židovi su zasadili više od 200 milijuna drveća i postavili su kompliciran sustav navodnjavanja, koji koristi podzemne vode.

Sada vidi je li Izaijino proročanstvo povezano s modernim Izraelom. “U goleti bregova otvorit ću rijeke, i posred dolova izvore. Pustinju ću pretvoriti u močvaru, a u vrela sušnu zemlju. Posadit ću u pustinji cedar, bagrem, mirtu i maslinu. Stepu ću pošumiti čempresom, brijestom i šimširom zajedno. Nek ‘svi vide i nek’ znaju, nek’ promisle i nek’ shvate: ruka Jahvina to učini, Svetac Izraelov stvori sve.” (Izaija 41,18-20)

Mnogi će biti zavedeni

Malo prije nego što je otišao na križ, Isus je izgovorio proročanstvo o kraju vremena, a učenici su ga upitali, “Reci nam kada će to biti i koji će biti znak tvojega dolaska i svršetka svijeta? Isus im odgovori: Pazite da vas tko ne zavede! Mnogi će doista doći u moje ime i govoriti: ‘Ja sam Krist!’ I mnoge će zavesti “(Matej 24,3-5). Je li doista potrebno dokazivati ​​da se ovo ispunilo? Mnogi dolaze kao Krist, ne govoreći bukvalno da su oni Krist, već da su Njegove sluge. A mnogi, ne malo njih, će biti zavedeno. Ovo je ozbiljno upozorenje. Isus nije rekao da će malo njih biti zavedeno … već mnogo! I puno više njih je bilo zavedeno u prošlom stoljeću, nego u prethodnih 19!

Omraženi zbog Njega

Kada sam bio mlad kršćanin, ne mogu se sjetiti mnogo ljudi koje me je mrzilo zbog toga što sam kršćanin, iako sam u početku, moram priznati, bio malo napadan u vezi propovijedanja moje vjere. Danas ipak možete vidjeti da je teže živjeti kršćansku vjeru javno nego što je to bilo prije 5 ili 10 godina. Danas nije popularno biti kršćanin. Gledaju na nas kao da smo netolerantni. Zanimljivo je da oni toleriraju sve osim nas.

Sjetite se Isusovih riječi o znaku posljednjeg vremena, kada je rekao, “Tada će vas predavati na muke i ubijati vas. I svi će vas narodi zamrziti zbog imena moga “(Matej 24,9). Vrlo malo nas je sačuvano progonstva do smrti, ali mi smo iznimka. Za većinu kršćana u svijetu, opasno je vjerovati u Krista. Glas Mučenika (Voice of the Martyrs) procjenjuje da je broj mučenika od 2000. godine prešao milijun.

Zaključak

Postoje i druga proročanstva koja su se ispunila, ali proročanstvo nije toliko o onome što će se dogoditi, već o gledanju na Krista i koncentriranju našeg pogleda na Njega. On je Začetnik i Dovršitelj naše vjere. Proročanstva su u redu, ali na Isusu mora biti fokus, jer je i povijest – Njegova povijest.

Autor: Jack Wellman; Prijevo: Ivana R.; Izvor: Faithinthenews.com