7 biblijskih stihova koji nas pozivaju da imamo vjeru umjesto straha

Ovi biblijski stihovi nas pozivaju da imamo vjeru umjesto straha. Bog ne želi da se prepustimo strahu.

Strah je nešto s čime se suočavamo svaki dan, a može nam ukrasti radost i mir ako mu dopustimo da nas preplavi. Što činimo kada se suočimo s opravdanim strahovima poput gubitka posla, smrti voljene osobe, budućnosti naše djece i bolesti? Možemo se obratiti Bibliji da nas podsjeti na Božju ljubav i obećanja zaštite i mira u našim životima.

Prikupili smo neke od naših omiljenih biblijskih stihova o strahu iz Biblije. Otkrijte kako vas Božja riječ može utješiti u trenucima kada se osjećate uplašeni i shrvani. Biblija je puna priča o ljudima koji su pobijedili svoje strahove Božjom snagom. Bog želi da svatko od nas iskusi moćnu vjeru koja nam omogućuje da se suočimo s protivljenjem u svijetu ispunjenom strahom.

Biblijski stihovi koji nas pozivaju da imamo vjeru umjesto straha

Možda se još uvijek bojimo, ali možemo vjerovati da je Bog s nama. Možda nemamo kontrolu, ali možemo vjerovati Onome koji sve kontrolira. Možda ne znamo budućnost, ali imamo Boga koji je poznaje. Neka vam biblijski stihovi u nastavku budu na blagoslov.

1. Psalam 34, 5

Tražio sam Jahvu, i on me usliša, izbavi me od straha svakoga.

U 34. psalmu kralj David opisuje svoje postupke okretanja od grijeha i vraćanja Bogu za vodstvo, mudrost i utjehu. On objavljuje da je bio uplašen i da su njegovi strahovi doista nestali kada se obratio Bogu, pokajao se i suzdržao od svog grijeha. Toliko je važno u vremenima kada smo uplašeni da tražimo odgovore od Boga, baš kao što je to činio kralj David. Prva stvar koju Bog želi da učinimo je da se pokajemo i dođemo k Njemu. Potičem vas da pročitate cijeli psalam 34.; vrlo je snažan i ohrabrujući.

2. Jošua 1, 9

Odvaži se i budi hrabar? Ne boj se i ne strahuj, jer kuda god pođeš, s tobom je Jahve, Bog tvoj.

Kada smo pozvani od Boga da preuzmemo ono što se čini nemogućim, Bog nas uvjerava da se pouzdamo u Njega, baš kao što je zapovjedio Jošui. Bog je istaknuo da je Mojsije, onaj koji je išao ispred Jošue i vodio svoj narod kroz pustinju i niz mnoge nesigurne staze, bio poslušan i smatran pravednim. Bog ga nikada nije napustio i On ne krši svoja obećanja. To je ono na što ukazivao Jošui dok je preuzimao poziv da vodi Božji narod.

3. Matej 6, 34

Ne budite dakle zabrinuti za sutra. Sutra će se samo brinuti za se. Dosta je svakom danu zla njegova.

Isus nas uvjerava da se ptice ne brinu gdje će pronaći hranu i što će donijeti sljedeći dan, jer Bog brine za njih, pa zašto ne bi brinuo i za vas? Ti si puno vrjedniji! Imajmo vjere da će nam Bog dati ono što će nam trebati i ne bojmo se onoga što je pred nama.

4. 1. Ivanova 4, 18

Straha u ljubavi nema, nego savršena ljubav izgoni strah; jer strah je muka i tko se boji, nije savršen u ljubavi.

Kada znamo i vjerujemo da nas Bog ljubi i da je u Njegovim rukama naš život, strah nas ne može nadvladati.

5. 2. Timoteju 1, 6

Jer nije nam Bog dao duha bojažljivosti, nego snage, ljubavi i razbora.

Duh Sveti prebiva u vjernicima! Taj Duh upravlja naše korake i vodi nas uskim putem vjere. Svaki dan se trebamo otvarati Njegovom djelovanju.

6. Rimljanima 8, 38-39

Uvjeren sam doista: ni smrt ni život, ni anđeli ni vlasti, ni sadašnjost ni budućnost, ni sile, ni dubina ni visina, ni ikoji drugi stvor neće nas moći rastaviti od ljubavi Božje u Kristu Isusu Gospodinu našem.

Ne postoji ništa što može ugasiti ljubav koju Bog ima za mene, jer ja znam tko je moj Spasitelj! Ovo odagnava sve strahove i sumnje, jer ova ljubav je vječna ljubav koja se ne može pokolebati. Slava Bogu!

7. Ivan 14, 27

Mir vam ostavljam, mir vam svoj dajem. Dajem vam ga, ali ne kao što svijet daje. Neka se ne uznemiruje vaše srce i neka se ne straši.

Isus je ove riječi uputio učenicima prije smrti. Znao je što će podnijeti. Na sebe je preuzeo sav grijeh svijeta i umro na križu. Učenicima je obećao svoj mir, jer on može oprati brige, strah i sumnju koju su proživljavali. Njegove riječi bi trebale i nas utješiti.

Ovaj članak sadrži samo nekoliko stihova iz Biblije. Ako se trenutno borite, posegnite za svojom Biblijom, iznesite svoje nevolje i strahove Bogu i pomolite se prije čitanja.

PROČITAJTE JOŠ:

NAJNOVIJE!