Biblijski stihovi koji dokazuju da je Isus Krist Bog

Nema sumnje da je Isus Krist Bog i kako bismo otklonili svaku sumnju, proučimo ove biblijske retke koji dokazuju da je Krist Bog.

Bog s nama 

Nema sumnje da je Krist Bog i tako je lako ukloniti svaku sumnju ispitivanjem desetaka biblijskih stihova koji definitivno to dokazuju. Za početak, Njegovo rođenje bilo je ispunjenje proročanstva iz Izaije 7, 14, koje Matej bilježi. Tu je rečeno da će “djevica začeti i roditi sina, i nadjenut će mu se ime Emanuel” (Matej 1,23). Emanuel znači “Bog s nama“, On je bio u Osobi Isusa Krista na zemlji prije nekih 2000 godina. Bez sumnje, ovi se stihovi odnose na Isusa i Isusa kao Boga jer On je bio i još uvijek jest, “Bog s nama.” Sama Božja Riječ. (Ivan 1, 1)

Božja Riječ 

Prije nego što je išta postojalo, čak i prije Postanka 1, 2, postojalo je Trojstvo, tako da je pravi početak za nas tamo gdje piše: “U početku bijaše Riječ, i Riječ bijaše s Bogom, i Riječ bijaše Bog”. (Ivan 1,1) U samom početku ili prije bilo kakvog početka, Riječ je postojala. To očito znači Krist, budući da je identificiran kao Riječ Božja. Na primjer, On je također Stvoritelj. Ivan o Njemu piše: “On bijaše u početku s Bogom. Sve je po njemu postalo i bez njega ništa nije postalo što je postalo” (Ivan 1,2-3).

Stvoritelj svega

Postoje deseci biblijskih stihova koji dokazuju da je Krist Stvoritelj, iako je to bio čin Trojstva (Postanak 1). Apostol Pavao kaže za Krista da je “po njemu sve stvoreno, na nebu i na zemlji, vidljivo i nevidljivo, bilo prijestolja, bilo gospodstva, bilo poglavarstva, bilo vlasti – sve je po njemu i za njega stvoreno”. (Kološanima 1,16) Isto tako da je „jedan Bog Otac od kojega je sve i za kojega postojimo, i jedan Gospodin Isus Krist po kojemu je sve i po kojemu smo mi stvoreni“. (1. Korinćanima 8,6).

Kultovi i stvoreni Isus

Lako prepoznatljiv znak da je crkva sotonistički kult jest njihov pogled na božanstvo Isusa Krista. Ako je stvoren, onda je manji od Boga, ali ako je doista vječan (a jest!), onda je svaka crkva koja uči drugačije od đavla. Zapravo, postoji prokletstvo nad onima koji odbijaju priznati Krista kao Boga i kao da je uvijek bio vječni Bog. Apostol Ivan je napisao da “svaki duh koji ne ispovijeda Krista nije od Boga. To je duh antikrista za kojeg ste čuli da dolazi, a sada je već u svijetu”. (1. Ivanova 4,3) Neki kultovi čak uče da je Isus bio brat Sotone ili Lucifera i da je postao Bog svojim pravednim djelima. I ovo je hereza. Znamo da je to laž, jer je Krist stvorio Sotonu zajedno sa svima i svime ostalim. (Ivan 1, 3)

Antikristi 

Sotona nije i nikada neće biti dorastao Kristu, koji je Bog od samog Boga! Nije bilo nikakvog natjecanja! Sotona je pokušao svrgnuti Krista s prijestolja kušnjom u divljini, no nije uspio. Tada je Sotona mislio da je oslobodio svijet od Krista Njegovom smrću na križu, ali Krist je Bog. Bog je bezgrješan. Budući da je plaća grijeha smrt (Rimljanima 6,23), nije ni čudo što Ga grob nije mogao zadržati (Djela 2,24). Ako Krist nije Bog po nečijem mišljenju, Bog im kaže: “Tko je lažac ako ne onaj koji niječe da Isus nije Krist? Ovo je antikrist, onaj koji niječe Oca i Sina”. (1. Ivanova 2,22) Bog svakoga naziva antikristom i lažovom ako poriče da je Krist došao u tijelu ili poriče da je On manje nego potpuni Bog. To uključuje svaku takozvanu crkvu. Isus je upozorio “religiozne” ljude njegova vremena da je “ovo život vječni, da upoznaju tebe, jedinoga pravoga Boga, i koga si poslao Isusa Krista” (Ivan 17,3). Ako imate pogrešnog Isusa, nemate Spasitelja. To je loše. Vječni život ovisi o činjenici poznajemo li Krista kao Oca; ne izmišljenog Isusa.

JA SAM Bog

Knjiga Otkrivenja nije Ivanovo otkrivenje o Isusu, već Otkrivenje Isusa Krista, koje je dano Ivanu, a Ivan je pisao o Isusu kao Bogu. Sam Isus je objavio: “Ja sam Alfa i Omega”, govori Gospodin Bog, “koji jest i koji bijaše i koji dolazi, Svemogući”. (Otkrivenje 1,8) “Tko jest i tko je bio i tko će doći”, odnosi se na Isusovu vječnost ili kao da je oduvijek postojao. Ivan čak piše da je Isus govorio kako on piše “govori Gospodin Bog”. Jedan od Isusovih učenika, Toma, nakon što je vidio uskrslog Isusa morao je priznati i priznati pred svima da je Isus Bog, rekavši: “Gospodin moj i Bog moj”. (Ivan 20,28) Za Tomu, vidjeti je značilo vjerovati, ali Isus kaže nama koji nikada, nikada nismo vidjeli Isusa: “Blago onima koji ne vidješe, a vjeruju”. (Ivan 20,29) Ovo čak ne računa brojne reference u kojima Isus koristi ime Starog saveza, “JA JESAM” (Ivan 6,35; 8,12; 10,9; 11; 12; 14, 6; 15,1-5). Kristalno je jasno kada Isus kaže: “Zaista, zaista, kažem vam, prije nego Abraham postade, ja jesam”. (Ivan 8,58) Drugim riječima, On je postojao u vrijeme Abrahama, pa čak i prije. To znači da On mora biti Bog!

Zaključak

Svatko tko je dovoljno čitao Bibliju mora priznati da je Krist Bog. Došao je na Zemlju živjeti savršenim, bezgrješnim životom i umrijeti smrću koja će otkupiti naše grijehe. Jasno je da je Isus Bog, jer “iako je bio u Božjem obličju, odrekao se Božjeg svojstva”. (Filipljanima 2,6) Krist se lišio svoje slave na nebu i uzeo ljudsko tijelo kako bi spasio ljude koji će se pouzdati u Njega. Pisac Poslanice Hebrejima jasno govori o Kristu da je “On je sjaj slave Božje i točan otisak njegove naravi, i on podupire svemir riječju svoje moći”. (Hebrejima 1,3) Isus je točan predstavnik Boga Oca, tako da i On mora biti Bog! A budući da ga danas možemo slaviti, osobno i u zajedničkom bogoslužju i budući da Ga anđeli štuju (Hebrejima 1,6), On mora biti Bog, jer Bog zabranjuje štovanje svega što je stvoreno (Otkrivenje 19,10; 22,9). Prema Svetom pismu, snažno sam uvjeren, bez sumnje, da je Krist Bog i da je uvijek bio Bog. On je “Bog s nama,” ako ste se pokajali i položili svoje povjerenje u Njega. Ako ne, On će jednog dana biti vaš Sudac, Porota i Krvnik (Otkrivenje 12, 2-3; Otkrivenje 20,12-15). Molim vas, danas vas molim, neka danas bude vaš dan spasenja (2. Korinćanima 6,2). Sutra bi moglo biti prekasno.

Autor: Jack Wellman; Prijevod: Ivan H.; Izvor: Whatchristianswanttoknow.com

PROČITAJTE JOŠ:

NAJNOVIJE!