Bivši alkoholičar je kroz fotografije pokazao svoj put do oporavka: Pogledajte kako danas izgleda!

Izlazak iz ovisnosti nije lak, jer osim borbe sa supstancom, osoba se mora boriti i protiv ustaljene navike.

Ovo je bio slučaj i s Kennyjem, ocem koji je 10 godina proveo kao alkoholičar, ali koji je to odlučio promijeniti i svoj napredak zabilježiti fotografijama.

„U jednom sam trenutku shvatio da se ne mogu kontrolirati nakon prvog pića. Nisam mogao piti a da se ne napijem. Ponekad mi je bilo svejedno hoću li živjeti ili umrijeti. Htio sam samo da završi i nije me bilo briga kako“, rekao je ovaj 37- godišnji inženjer.

Kenny je uskoro počeo ići na sastanke Anonimnih alkoholičara, uz čiju je pomoć bio trijezan 24 sata. To je zabilježio fotografijom i tako je počeo njegov trogodišnji put triježnjenja.

VIDI OVO: Što se događa vašem tijelu kada ne pijete alkohol 28 dana?

„Uslikao sam se na dan kada sam dobio prvu značku trezvenosti, bio sam 24 sata trijezan. Osjećao sam se tako bolesno i loše, htio sam se toga sjećati da ne zaboravim“, prisjetio se Kenny.

Bivši alkoholičar fotografije

Mjesec dana kasnije dobio je drugu značku. Osjećao se ponosno i promjena je bila vidljiva. To ga je motiviralo da nastavi.

Bivši alkoholičar fotografije 2

Uskoro je promijenio i prehranu, počeo je vježbati, čitati i slikati. Bilo mu je teško ostati trijeznim u teškim razdobljima, ali podršku su mu pružali i savjetnici udruge i drugi bivši alkoholičari.

Kenny je otkrio da se bori iz dana u dan. „Od jutra do mraka, sve svoje odluke donosim kroz svojevrsni duhovni filter. Dajem sve od sebe da ne budem ljut, prijeziran i prkosan. Ali čovjek sam i ponekad zaboravim“, rekao je.

VIDI OVO: PRAVA ISTINA O ALKOHOLU: Što Biblija doista govori o alkoholu?

Kenny je nedavno proslavio 3 godine otkako je trijezan. Izgubio je 39 kila i postao je otac kakav je htio biti.

Bivši alkoholičar fotografije 2
Ovako Kenny izgleda tri godine otkako je trijezan

„Nisam mogao ni pojmiti da ću dobiti potpuno novi život ispunjen srećom, radošću i slobodom“, rekao je.

NAJNOVIJE!