Bog će te blagosloviti u pravo vrijeme

Ako budeš vjerovao, Bog će te blagosloviti u pravo vrijeme i na način koji je najbolji za tebe!

Svi želimo da nam se u životu dogode dobre stvari, ali prečesto to želimo odmah. Kada se to ne dogodi tako, dolazimo u iskušenje pitati: “Bože, kada? Koliko još moram čekati?”

Većina nas treba rasti u području povjerenja u Boga umjesto da se fokusiramo na pitanje “kada”. Ako vam nedostaju radost i mir, nemate povjerenja u Boga. Ako se vaš um cijelo vrijeme osjeća istrošenim, nemate povjerenja u Boga.

Dobar dio života proveo sam nestrpljiv, frustriran i razočaran jer postoje stvari koje nisam znao. Bog me morao naučiti da stvari ostavim na miru i prestanem osjećati da moram sve znati. Napokon sam naučio vjerovati Onome koji zna sve i prihvatiti da na neka pitanja možda nikada neće biti odgovoreno. Dokaz da vjerujemo Bogu je onda kada odbijamo brinuti.

Bog će te blagosloviti u pravo vrijeme

Povjerenje u Boga često zahtijeva nepoznavanje načina na koji će On postići ono što treba učiniti i neznanje kada će to učiniti. Često kažemo da Bog nikad ne kasni, ali ni ne odgovara kada mi to želimo. Zašto? Zato što On koristi vrijeme čekanja da osnaži našu vjeru u Njega i donese promjenu i rast u našim životima.

Puno vremena u životu provodimo čekajući, jer je promjena proces. Mnogi ljudi žele promjenu, ali ne žele proći kroz proces čekanja. Dam morat ćemo često čekati na Božje vrijeme. No, pitanje je hoćemo li čekati na krivi ili pravi način? Ako budemo čekali na krivi način, bit ćemo jadni; ali ako odlučimo čekati na Božji način, možemo postati strpljivi i uživati ​​u čekanju. Potrebna je praksa, ali dok prepuštamo Bogu da nam pomogne u svakoj situaciji, razvijamo strpljivost, što je jedna od najvažnijih kršćanskih vrlina. Strpljenje je plod Duha (vidi Galaćanima 5, 22-23). Razvija se samo u kušnji, pa ne smijemo bježati od teških situacija.

PROČITAJTE: 7 načina kako te Bog želi blagosloviti

Svaka promjena kroz koju sam prošao učinila me zrelijim i autentičnijim vjernikom. Učimo vjerovati Bogu prolazeći kroz mnoga iskustva koja zahtijevaju povjerenje. Uviđajući Božju vjernost iznova i iznova, odustajemo od povjerenja u sebe i postupno se uzdamo u Njega. Kada bi odmah učinio sve što molimo, nikada ne bismo duhovno rasli i razvijali se. Vrijeme i povjerenje rade jedno s drugim.

Prihvatite Božje vrijeme

Bog nam daje nade i snove da se određene stvari dogode u našim životima, ali nam ne dopušta uvijek da vidimo točno vrijeme Njegovog plana. Postoje trenuci kada bismo htjeli odustati kada bismo znali koliko će to trajati, ali kada prihvatimo Božji raspored, možemo živjeti u nadi, jer Bog uvijek radi na našim problemima i potrebama. Božji plan za naše živote dobar – to nikada ne zaboravimo!

NAJNOVIJE!