Bog je čuo tvoju molitvu: Samo budi strpljiv!

Božji odgovor ne kasni. To je samo pitanje strpljenja, i mi ćemo se uskoro uvjeriti u vjernost Gospodnju.

“Jer ovo je viđenje samo za svoje vrijeme: ispunjenju teži, ne vara; ako stiže polako, čekaj, jer odista će doći i neće zakasniti!” (Habakuk 2, 3)

Milost može izgledati spora, ali je sigurna. Gospod je u svojoj nepogrješivoj mudrosti odredio vrijeme za davanje Njegove milostive snage, a Božje vrijeme je najbolje vrijeme.

Nama se žuri. Vizija blagoslova uzbuđuje našu želju i ubrzava naše čežnje, ali Gospod će se držati svog rasporeda. On nikada nije prije svog vremena niti ikada kasni.

Božja Riječ ovdje izgovorena je živa stvar koja će nastaviti govoriti i koja će se ispuniti. Ona nije mrtvo slovo, kao što smo mi u iskušenju pomisliti u strahu kada dugo čekamo na njezino ispunjenje. Ova živa Riječ putuje od živog Boga ka nama. Iako se može činiti da je spora, u stvarnosti to nije tako.

VIDI OVO: Bog nikada ne kasni

Božji vlak ne kasni. To je samo pitanje strpljenja, i mi ćemo se uskoro uvjeriti u vjernost Gospodnju. Nijedno Njegovo obećanje neće propasti “i ne obmanjuje”. Nijedno Njegovo obećanje se neće izgubiti u tišini: “ono će govoriti”. Kakvu će utjehu ono govoriti vjernikovom uhu!

Nijedno Njegovo obećanje se neće morati obnoviti kao ček kojem je istekao datum dospijeća pa se ne može unovčiti, zato što će “doći i neće zakasniti”.

Dušo moja, zar ne možeš čekati na svog Boga? Odmaraj se u Njemu i uživaj u neizrecivom miru.

Autor: Charles H. Spurgeon