Toliko smo se navikli na užurban svijet da ponekad očekujemo brzinu u našem duhovnom životu. Međutim, Bog djeluje u „onima koji se uzdaju u njega“ (Izaija 64, 4). Pogledajmo tri razloga zbog kojih su vjernici pozvani da se pouzdaju u Boga.

Moguće je da nas Bog priprema da primimo Njegove blagoslove. Možda nam je potrebna nova vještina, zrelost, ili duhovni uvid kojeg je potrebno steći da bismo bili spremni na Božji plan.

Na primjer, David je čekao godinama prije nego je zasjeo na prijestolje koje mu je bilo namijenjeno. Ali kada je zasjeo, bio je snažniji, mudriji kralj koji je iskušan i u bitkama.

VIDI OVO: 7 načina na koje Bog koristi čekanje da vas pripremi

Naš nas Otac često poučava da se pouzdajemo u Njega. Kako bismo razvijali svoju vjeru ako bi nam svaki zahtjev odmah bio ispunjen? U vlastitom životu, Bog mi je često govorio dvije riječi: „Vjeruj mi“. Nikada nije propustio ispuniti moje potrebe. Bez obzira na to koliko se žurimo ispred Boga, ono šalje poruku „Ne pouzdajem se u tebe.“

Bog će nam ponekad uskratiti blagoslov da bi nas zaštitio. Možda nikada nećemo otkriti razlog, ali budite sigurni da Bog oprezno odlučuje hoće li nam pružiti ono za čime žudimo.

Čekanje nije lako, ali žurba koja ne čeka Boga može poremetiti planove koji su nam postavljeni. Kada se to dogodi, vjernici ostaju nezadovoljni i često trajno žive s posljedicama. Budite strpljivi dok Bog radi na detaljima. Najbolje tek slijedi.

Autor: Charles Stanley; Izvor: Intouch.org