Bog ima nešto bolje
Foto: Pixabay

Ovo su znakovi da vas Bog vodi u nešto puno bolje za vas. Ono što On čini u našim životima možda nećemo uvijek doživljavati kao “bolje”, ali znamo da Bog ne griješi.

Ispravljanje

Kada se sve počne raspadati, vjerojatno jer vi i ja činimo nešto suprotno Božjoj volji, On će nas nježno gurnuti laktom kako bi nas ispravio. Ispravljanje može doći u obliku gubitka posla, smanjenja plaće, ili nekih nepredvidljivih okolnosti koje su vas zamalo uništile.

Međutim, Bog vas neće zaboraviti niti vas ostaviti (Heb 13,5), jer On disciplinira svakog sina ili kćer koju voli (Heb 12, 6). Ovo ispravljanje bi vas trebalo navesti na drugačiji smjer … i to puno bolji.

Vodstvo

Njegova Riječ je svjetlo u tami koje nas sprječava da ne padnemo (Ps 119,105). Ako prebivate u Kristu i Njegovoj Riječi, možete tražiti bilo što što je Božja volja (Ivan 15,4 – 5,7). Kada vas Bog ispravlja, On vas također vodi u nešto bolje. Mi znamo kako nas Bog vodi čineći da nam sve izađe na dobro, bilo lijepo ili ružno, za naše najbolje (Rimljanima 8,28).

Preispitivanje

Biblija nas uči da preispitamo sebe, kako bismo vidjeli jesmo li u vjeri (2 Kor 13,5). Malo preispitivanja nikad nije škodilo nikome. Zanimljivo je da, kada preispitujemo Riječ Božju, Riječ Božja preispituje nas, a ako ste kao i ja, otkrit će vam da vam još štošta nedostaje.

Ako vam Bog daje veću glad sa svojom Riječi, i ako je se ne možete zasititi, možda vas vodi u službu poučavanja. Ta glad i žeđ nisu iz ljudskog izvora, jer nitko od nas ne traži Boga po vlastitom nahođenju (Rim 3,11). Bog je taj koji traži nas (Iv 6,44), pa ako želite preispitati sebe, preispitajte Riječ Božju jer će ona ispitati vas. Možda će vam otkriti nešto bolje što Bog želi vaš život.

Zaštita

Ako Bog vidi da ćete se povrijediti, tada On može promijeniti stvari u vašem životu kako bi vas izvukao iz te situacije, bilo da je u pitanju posao ili neki odnos. Bog vas možda gura ili potiče, svojim Duhom, da promijenite stvari.

Božji Duh zna što je najbolje za nas, zato pokušajte slušati nagon Duha kada vam govori da nešto učiniti ili prestanete činiti. Bog vas možda izvodi ili uvodi u situaciju za vaše dobro. To je sigurno nešto bolje i sigurno je nešto o čemu možemo razmišljati.

Razmišljanje

Nakon što je moja rođakinja preminula, svi su mogli vidjeti koliko su to teško podnosili njezini unuci, pa sam razgovarao s njima o njihovoj tuzi. Naravno da im to ne mogu oduzeti … samo ih Bog može utješiti na svoj način i vrijeme će nekima pomoći, ali stvarno, nikad ne prebolite smrt nekoga koga ste voljeli.

Ono što bi moglo pomoći je činjenica da ćemo ih opet vidjeti. Imamo nadu u budućnost u kojoj će nas čekati svi naši preminuli voljeni koji su vjerovali u Krista. To je nešto o čemu možete razmišljati. Bog je Bog nade, pa za ovu unučad nije zauvijek zbogom, već doviđenja.

Savršenstvo

Kad je moj prijatelj rekao da se moli za strpljenje, pomislio sam: “Uh, oh, pitam se što je sljedeće?” Svakako, čovjek je imao nekoliko teških tjedana, ali nakon što je u njegovom životu prošao kroz kratki kaos, pitao sam ga: “Imaš li više strpljenja sada?” Nasmijao se … i rekao, “Da.”

Kad iskušenja vidimo kao sredstvo kojim nas Bog čisti poput zlata koje prolazi kroz vatru, naša će se perspektiva promijeniti i moći ćemo naučiti biti zadovoljni, poput apostola Pavla. A budući da je Pavao imao velike patnje, imao je puno prilika vježbati strpljenje i zadovoljstvo.

Ljubav

Božja je želja da bolje upoznamo Krista, a to bi trebala biti i naša želja. No, kako Ga možemo bolje upoznati? Apostol Pavao nam nudi pomoć. Napisao je: “Jer kao što su obilate patnje Kristove u nama, tako je po Kristu obilata i utjeha naša.” (2. Korinćanima 1,5). Što više znate o Kristu i Njegovim patnjama (Izaija 53), to ćete više znati o Njemu. Što Ga više budete poznavali, to ćete Ga više voljeti. Bog želi nešto bolje za vas, a to je osobni, prisan odnos s Isusom Kristom, koji vam također daje isti odnos s Ocem, jer tko voli Sina, voli Oca.

Zaključak

Bog može koristiti ispravljanje, vodstvo, preispitivanje za našu zaštitu i za naše razmišljanje, jer nas On vodi prema savršenstvu, a to “guranje” ponekad boli.

Životne kušnje djeluju zajedno i vode nas naprijed u posvećenju i postajanju sličnijim Kristu. Možemo li Ga naučiti hvaliti u oluji, u neizvjesnoj budućnosti i kad smo izvan svoje zone udobnosti? Moj odgovor je ”Da”!

On je Bog kojem možemo vjerovati jer samo On može vidjeti slijepe ulice vremena. Ono što On čini u našem životu ne morao uvijek doživljavati kao “bolje”, ali znamo da Bog ne griješi. Sve što možemo je biti poslušni Njegovoj Riječi, pouzdati se u Njega, a zatim sve ostalo prepustiti Njemu.

Prema članku autora Jacka Wellmana; Izvor: Faithinthenews.com

PROČITAJTE JOŠ: