NaslovnicaDuhovnostBog je isplanirao dobre stvari za tebe

Bog je isplanirao dobre stvari za tebe

Stvarnost je da, bez obzira na okolnosti kroz koje prolazite, Bog je isplanirao dobre stvari za tebe.

Prošla godina bila je teška za mnoge ljude. Bilo je to vrijeme testiranja, protresanja, rezidbe, ali ne mogu se otresti osjećaja da je ovo samo priprema za dobre stvari koje dolaze. Prije svega, dolazi naš Gospodin i naše izbavljenje!

Sve dok slijedimo Isusa, najbolje tek dolazi. John Piper je rekao: “Za one u Kristu, samo je pitanje vremena kada će to biti samo radost.”

Bog će uvijek izvući dobro, čak i iz lošeg

Rimljanima 8, 28 nam govori: “Znamo pak da Bog u svemu na dobro surađuje s onima koji ga ljube, s onima koji su odlukom njegovom pozvani.”

“U svemu … na dobro surađuje …”

Bog uvijek sve radi za vaše dobro. To ne znači da se nećete suočiti s teškim okolnostima, ali znači da će Bog iz njih uvijek izvući dobro. Kad god se suočite s poteškoćama ili razočaranjem, možete vjerovati da će Bog iz toga izvući nešto dobro. Počnite promatrati sve s čime se suočavate u životu kroz filter Božje dobrote i naklonosti nad vašim životom. Biblija nam govori da primimo Božje Kraljevstvo kao malo dijete. Ono potpuno vjeruje svom dobrom roditelju i nema straha. Možemo potpuno vjerovati našem savršenom Ocu na nebu. Sve što On čini za nas dolazi iz Njegove nevjerojatne ljubavi. On će se pobrinuti za nas.

Dobre stvari vas prate

Psalam 23 jedan je od najpopularnijih odlomaka u Bibliji. Govori kamo Bog želi odvesti svakoga od nas – na mjesto počinka. Ne bježi od teškoća jer također kaže: “Pa da mi je i dolinom smrti proći, zla se ne bojim, jer si ti sa mnom.” (s. 4). Čak i kada prolazite kroz mračne trenutke u svom životu, nećete ih proći sami i ne trebate se bojati. Ne samo da je Bog s tobom, već te obasipa svojom milošću i milosrđem na način koji nikada nećeš zaboraviti.

Bog te uvijek vodi na dobra i ugodna mjesta, čak i kada se put ponekad smrači. Tamne doline nisu kraj puta kada slijedite Isusa. Mjesta odmora će doći.

Bog je isplanirao dobre stvari za tebe

Jeremija 29, 11 nam govori: “Jer ja znam svoje naume koje s vama namjeravam – riječ je Jahvina – naume mira, a ne nesreće: da vam dadnem budućnost i nadu.”

Pitate li se ikada što nosi budućnost? Pitate li se ikada što je Bog isplanirao za vas? Biblija nam govori da su Božji planovi za vas napredak, zaštita, budućnost i nada.

S djetinjom vjerom možete znati da vas vaš Otac na nebu voli i da vam želi donijeti dobro. Živiš pod vodopadom blagoslova svoga nebeskog Oca.

Ne postoji ništa što možete učiniti da zaradite ili zaslužite svu ovu dobrotu od Boga – možete je primiti samo vjerujući u ono što je Krist učinio za vas na križu. Bog vas voli i želi vas blagosloviti, a počinje primanjem oproštenja kroz Isusovu prolivenu krv na križu. Kada se pouzdate u Isusa, postajete sin ili kći nebeskog Oca.

Znači li to da se u ovom životu nećete suočiti s poteškoćama? Ne. Svi ćemo. Živimo u pokvarenom svijetu. Ali to ne mijenja činjenicu da su Božji planovi za vas dobri; Bog će uvijek izvući dobro, čak i iz lošeg; i dobre stvari te prate.

Pretplati se
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare