Pismo nas neprestano potiče da vjerujemo u Gospodina. To se ne čini tako teškim kada su vremena dobra. No, kada počnu iskušenja i problemi, mnogo je teže u potpunosti se osloniti samo na Njega.

No uvijek je važno potpuno vjerovati našem živom Bogu, pogotovo kada se čini da se sve oko nas ruši. Takva je situacija možda inspirirala pisanje Psalma 37.

U tom psalmu David nekoliko puta govori da ne trebamo „žestiti“, tj. brinuti. Briga koja navire prema nekoj situaciji suprotnost je povjerenju te ima loše posljedice.

Prvo, može jako utjecati na vaše emocionalno i fizičko zdravlje. Dugi problem je što potpaljivanje brige može dovesti do loših postupaka. Pokušavajući brzo razriješiti situaciju na ljudske načine možemo propustiti Božje najbolje rješenje. Još je jedna posljedica da naša briga može naštetiti našem svjedočenju za kraljevstvo jer nećemo biti odraz Božjeg mira u svemu što činimo.

Što je, onda, protuotrov za brigu i stres kada dođu loša vremena? Potpuno povjerenje u Krista. Psalam 55,23 govori: „Povjeri Jahvi svu svoju brigu, i on će te pokrijepiti: neće dati da ikada posrne pravednik“. To znači da sav naš teret trebamo prinijeti Gospodinu pred noge, da trebamo vjerovati da je On dobar, da nas voli i da sve ima pod kontrolom.

Kada dođu iskušenja, idete li prema Gospodinu? Ili pokušavate sve sami riješiti? Onaj koji vas je stvorio može se nositi sa svim poteškoćama i bolima čak i kada se vama to čini previše. On želi da mu se potpuno predate i da mu vjerujete. U Njegovim će rukama vaša duša naći odmor.

Autor: Charles F. Stanley; Prijevod: Ida U.; Izvor: Intouch.org