Ne postoji problem koji Bog ne može riješiti

Ne postoji problem koji Bog ne može riješiti

Bog sve može! Sjetite se Njegove vjernosti u prošlosti, koliko vam je pomogao, i vjerujte da će to opet učiniti!

A Isus ih pogleda i reče Im: “Ljudima je to nemoguće, a Bogu je sve moguće.” (Matej 19, 26)

Ako je problem za vas, čovjeka, nepremostiv, je li onda prevelik za Boga? Možda razmišljate: “Ne. Bog se može pobrinuti za bilo što! Ništa mu nije preveliko.” i bili biste u pravu. Druga misao je ona koja kaže: “Previše je zaposlen i previše se brine za važnije stvari. Zašto bi se On gnjavio sa mnom?”, a to bi bilo pogrešno.

Jeste li se više fokusirali na svoje probleme ili divove nego na Božju veličinu? Ono na što se odlučimo koncentrirati, kontrolirat će naše misli i naše emocije. Ljudski gledano, fokusiranje na strahove, tjeskobu i okolnosti vrlo je lako napraviti. Međutim, kad se tijelo pokušava boriti protiv Božjeg Duha koji živi u nama, možemo odlučiti okrenuti se Onome koji nam pomaže u svim životnim situacijama.

Bog je veći od svega

On je veći od izvještaja vašeg liječnika, prepreka koje izgledaju nepremostivo, vijesti koje izgledaju pogubno, strahova koji vas pokušavaju zadaviti, obeshrabrenja koje vam pustoši dušu i depresije koja vas opterećuje … Bog je veći!

Bog razumije vašu situaciju

Izlazak noću i gledanje u nebo moćan je podsjetnik na veličanstvenog Boga. Činjenica da Bog poznaje svaku zvijezdu po imenu, trebala bi nam dati pogled na Njegovu veličinu i na to da On zna kroz što prolazimo i kako se osjećamo.

VIDI OVO: Bog je veći od svih vaših problema

Izaija 40, 26 kaže: “Podignite oči i gledajte: tko je to stvorio? Onaj koji na broj izvodi vojsku njihovu i koji ih sve zove po imenu.”

Sjetite se Njegove vjernosti u vašem životu, tako da možete hrabro kročiti kroz život

Izaija 46, 9-10a kaže: “sjetite se prošlosti pradavne: ja sam Bog i nema drugoga; Bog, nitko mi sličan nije! Onaj sam koji od početka svršetak otkriva i unaprijed javlja što još se nije zbilo! Ja kažem: Odluka će se moja ispuniti, izvršit ću sve što mi je po volji.”

Kao što vam je Bog bio vjeran u prošlosti, bit će vjeran danas i u vašoj budućnosti. Ta bi istina trebala donijeti mir vašem srcu dok se oslanjate na Njega.

Zahvaljujte Mu

Brige se smanjuju kako se zahvale povećavaju. Teret koji nosite možete podići s ramena, jer se fokus pomiče s problema na zahvale.

Naš je nebeski Otac toliko veći od svega što nas želi nadvladati. Dok Ga trebamo, dok smo Mu blizu, On se može nositi s onim s čime se mi ne možemo.

“Svu svoju brigu povjerite njemu, jer on se brine za vas.” (1. Petrova 5, 7)