Ne postoji problem koji Bog ne može riješiti

Ne postoji problem koji Bog ne može riješiti. Sjetite se Njegove vjernosti i koliko vam je dosad pomogao i vjerujte da će to opet učiniti!

A Isus ih pogleda i reče Im: “Ljudima je to nemoguće, a Bogu je sve moguće.” (Matej 19, 26)

Ako je neki problem za vas nepremostiv, je li onda prevelik za Boga? Možda razmišljate: “Ne, Bog se može pobrinuti za bilo što! Ništa mu nije preveliko” i u pravu ste. Druga misao je ona koja kaže: “Previše je zaposlen i brine se za važnije stvari. Zašto bi se gnjavio sa mnom?”, a to bi bilo pogrešno.

Jeste li se više fokusirali na svoje probleme nego na Božju veličinu? Ono na što se odlučimo koncentrirati, kontrolirat će naše misli i emocije. Ljudski gledano, vrlo je lako fokusirati se na strahove, tjeskobu i teške okolnosti. Međutim, kada se tijelo pokušava boriti protiv Božjeg Duha u nama, moramo se okrenuti Onome koji nam u svemu pomaže.

Ne postoji problem koji Bog ne može riješiti: Bog je veći od svega

On je veći od nalaza vašeg liječnika, prepreka koje izgledaju nepremostivo, vijesti koje izgledaju pogubno, strahova koji vas pokušavaju zadaviti, obeshrabrenja koje vam pustoši dušu i depresije koja vas opterećuje … Bog je veći!

Bog razumije vašu situaciju

Izlazak noću i gledanje u nebo moćan je podsjetnik na veličanstvenog Boga. Činjenica da Bog poznaje svaku zvijezdu po imenu, trebala bi nam dati pogled na Njegovu veličinu i na to da On zna kroz što prolazimo i kako se osjećamo.

Izaija 40, 26 kaže: “Podignite oči i gledajte: tko je to stvorio? Onaj koji na broj izvodi vojsku njihovu i koji ih sve zove po imenu.”

Bog razumije vašu situaciju
Foto: Unsplash

Sjetite se Njegove vjernosti u vašem životu, tako da možete hrabro kročiti kroz život

Izaija 46, 9-10a kaže: “sjetite se prošlosti pradavne: ja sam Bog i nema drugoga; Bog, nitko mi sličan nije! Onaj sam koji od početka svršetak otkriva i unaprijed javlja što još se nije zbilo! Ja kažem: Odluka će se moja ispuniti, izvršit ću sve što mi je po volji.”

Kao što vam je Bog bio vjeran u prošlosti, bit će vjeran danas i u vašoj budućnosti. Ta bi istina trebala donijeti mir vašem biću dok se oslanjate na Njega.

Zahvaljujte Mu u svemu i za sve

Brige se smanjuju kako se zahvale povećavaju. Teret koji nosite može nestati s ramena, jer se fokus pomiče s problema na zahvalnost.

Naš je nebeski Otac toliko veći od svega što nas želi nadvladati. Dok Ga trebamo, dok smo Mu blizu, On se može nositi s onim s čime se mi ne možemo.

“Svu svoju brigu povjerite njemu, jer on se brine za vas.” (1. Petrova 5, 7)

PROČITAJTE JOŠ: