Reci svom problemu koliko je velik tvoj Bog

Bez obzira koliko su to naizgled ogromni problemi, vjeruj u pobjedu. Reci svom problemu koliko je velik tvoj Bog kojemu služiš.

Ponekad, kada se uplašimo budućnosti ili kada se obeshrabrimo, kada nas problemi preplave, naš se um usredotočuje na scenarije loših slučajeva. To je ono što dobivamo kada nam se vjera okrene prema unutra – počinjemo gledati prema dolje, a ne gore. Možda i vi činite isto.

Vaš problem može tako lako postati idol – sve ono na što se fokusiramo, o tome beskrajno razgovaramo, umjesto da molimo za to i vjerujemo u Božju sposobnost rješavanja problema. Ti i ja se moramo boriti da ne gledamo dolje, već svoj pogled držimo na Bogu od koga nam dolazi pomoć. Moramo se sjetiti da nas naš ljubljeni Otac drži u svojim rukama, da je veći, pametniji, suosjećajniji i ljupkiji nego što bi mogli zamisliti.

Suočiti se s problemom

U Bibliji, kada se David suočio s Golijatom, svi oko njega govorili su: “Golijat je tako velik. Nema šanse da ga pobijedimo.” Potom je došao mladić po imenu David. Odmah je imao drugačiju perspektivu. Kada je ugledao Golijata, umjesto da kaže: “Toliko je velik. Nemamo šanse”, rekao je: “Gospodin koji me izbavio iz lavlje pandže i medvjeđe šape, izbavit će me iz ruku tog Filistejca.”

Davidovi prijatelji i ljudi oko njega počeli su se smijati. Rekli su: “Davide, jesi li lud? Ne možeš se boriti protiv Golijata. Ti si samo dijete. Premlad si. Nemaš iskustva.” Ali David je to zanemario. Izašao je suočiti se s Golijatom. I Golijat se počeo smijati.

Kada je vidio kako je David mlad i nizak, rekao je: “Zar sam ja pseto te ideš na me štapovima?” Ali David nije bio usredotočen na veličinu svog diva; bio je usredotočen na veličinu svog Boga. Nije se samo molio da pobijedi Golijata. Nije molio i molio Boga.

Znao je da je već imao pobjedu! David je razgovarao sa svojom preprekom. Pogledao je Golijata u oči i rekao: “Golijate, ti ideš na me s mačem, s kopljem i sa sulicom, a ja idem na te u ime Gospodina nad Vojskama, Boga Izraelovih četa koje si ti izazivao.”

Drugim riječima, “Imaš mač, ali ja imam nešto bolje. Podupire me Bog.” Rekao je: “Danas će te Gospodin predati u moje ruke, ja ću te ubiti i još ću danas tvoje mrtvo tijelo i mrtva tijela filistejske vojske dati pticama nebeskim i zvijerima zemaljskim.” David je ustvari rekao: “Možda si velik, ali znam da je moj Bog veći!”

Suočiti se s problemom
Foto: Pexels

Reci svom problemu koliko je velik tvoj Bog

Ako želite razbiti stare navike i unijeti promjene u svoj život, morate se suočiti s divovima koji se rugaju vašoj pobjedi. Bez obzira s čim se suočavate, bez obzira koliko su to naizgled ogromni problemi, počnite mijenjati svoj pogled i vjerujte u pobjedu. Recite im koliki je vaš Bog!

Poput Davida, veličajte Boga koji je na vašoj strani i kažite: “On je ljubav moja i tvrđava moja, zaštita moja, Izbavitelj moj, štit moj za koji se sklanjam.” (Psalam 144, 2)

PROČITAJTE JOŠ: