Bog nas drži u svome naručju i brine se za nas

Postoje trenuci kada nam je uistinu potrebna utjeha i sigurnost našeg nebeskog Oca. Divno je znati da nas Bog drži u svome naručju i brine se za nas.

Sjećate li se kada ste bili dijete i osjećali se prestrašeno? Kako je bilo dobro osjetiti stisak očeve snažne ruke pune ljubavi? Život donosi teške situacije u kojima se osjećamo loše. No, Bog nam poručuje:

“Ne boj se jer ja sam s tobom; ne obaziri se plaho jer ja sam Bog tvoj. Ja te krijepim i pomažem ti, podupirem te pobjedničkom desnicom.” (Izaija 41, 10)

Bez obzira na vašu situaciju, znajte da vas nebeski Otac drži za ruku. On je tu i neće vas pustiti. Ne bojte se. Tu je da vam pomogne. Kada Njegova ruka steže vašu, bilo koje mjesto je sigurno mjesto. Dok hodate zajedno, On donosi utjehu i nadu u bilo kojoj situaciji s kojom se možemo suočiti. Nije li dobro znati da nismo sami?

Ne postoji nitko moćniji od Boga

Naši životi, iako samo puka točkica, danas jesmo, a sutra nas više nema, toliko znače našem Stvoritelju da je žrtvovao svoga Sina kako bismo bili oslobođeni kazne za naše grijehe. Bog je nevjerojatan. Zna sve naše potrebe, sve naše brige i sve naše slabosti, ali ipak želi biti dio naših života. Želi hodati s nama, podići nas kad padnemo, nositi kada ne možemo hodati i tješiti kada se osjećamo sami. Kakav Bog?

“Ja im dajem život vječni te neće propasti nikada i nitko ih neće ugrabiti iz moje ruke. Otac moj, koji mi ih dade, veći je od svih i nitko ih ne može ugrabiti iz ruke Očeve. Ja i Otac jedno smo.” (Ivan 10, 28-30)

Svemogući Bog je vaš štit i utvrda. Onaj koji je veći od svih, jači od svih, svemoćan, sveprisutan i sveznajući obećao je da će biti vaš zaštitnik. I to je obećanje zapečatio krvlju svog voljenog Sina.

Koga ćete se bojati? Ako ste u Božjoj ruci, tko ili što vam može nauditi? Nitko vas ne može ugrabiti iz Njegove ruke. Jer bitka pripada Gospodinu. Vaš je posao je vjerovati Mu i izvršavati Njegove zapovijedi, a Njegov je ispuniti obećanja za vas.

Sve dok ostanete u tvrđavi Njegove ljubavi, uvijek ćete biti sigurni, bez obzira na sve nevolje i poteškoće.

Bog nas drži u svome naručju i brine se za nas

Bog onima koji su Njegovi obećava da mogu računati na Njega u svim okolnostima i u svako doba. Budući da znamo da se Bog ne mijenja (Hebrejima 13, 8), što nas tjera da mislimo da će učiniti nešto manje za nas nego što je to bilo u davnim vremenima?

Baš kao što je rekao Jakovu: “Ja sam s tobom; čuvat ću te kamo god pođeš te ću te dovesti natrag u ovu zemlju; i neću te ostaviti dok ne izvršim što sam ti obećao.” (Postanak 28,1 5), kaže nama danas: “Odvaži se i budi hrabar! Ne boj se i ne strahuj, jer kuda god pođeš, s tobom je Jahve, Bog tvoj.” (Jošua 1, 9) Vjerujte da se brine za vas i da će se brinuti o vama baš kao što je to činio jučer, danas, kao i sutra.

Nebeski Oče, radujem se što me ništa i nitko ne može ugrabiti iz Tvoje ruke. Više od svega me raduje što ćeš zauvijek biti Gospodar mog života. Raduje me što me Tvoja moćna ruka podupire, krijepi i vodi kroz život.

Molim Te, jačaj moj svakodnevni hod na putu života i pomozi da živim pravednije pred Tobom. Neka mojih promašaja bude sve manje. Oče, molim Te, nastavi proces posvećenja u mome srcu. Želim biti što sličniji mome Gospodinu i Spasitelju Isusu Kristu. Želim ljubiti Tebe više od svega, svoje bližnje … a mrziti zlo i nepravdu. Neka me Tvoj Duh u tome vodi. Amen!

PROČITAJTE JOŠ: