Kada Bog ne želi slušati

Bog u nekim situacijama ne želi slušati osobu koja se moli. Jedan od razloga zbog kojeg naše molitve nisu uslišane jest nepriznati grijeh.

Ako ste u grijehu kao kršćanin, onda će vaš molitveni život naići na veliki znak „stop”. Jedan od razloga zbog kojeg naše molitve nisu uslišane jest nepriznati grijeh.

Psalmist je rekao: „Da sam u srcu na zlo mislio, ne bi uslišio Gospod” (Psalmi 66,18). Riječ „misliti zlo” znači držati se nečega, tj. držati se zla.

U Izaiji 59 tako piše: „Ne, nije ruka Jahvina prekratka da spasi, niti mu je uho otvrdlo da ne bi čuo, nego su opačine vaše jaz otvorile između vas i Boga vašega. Vaši su grijesi lice njegovo zastrli, i on vas više ne sluša” (1-2).

Svi mi griješimo te griješimo više nego mislimo. Kako je Ivan napisao: „Reknemo li da grijeha nemamo, sami sebe varamo i istine nema u nama” (1. Ivanova 1,8).

VIDI OVO: 10 razloga zbog kojih vaše molitve nisu uslišane

Zato nas je Isus naučio da molimo: „otpusti nam duge naše kako i mi otpustismo dužnicima svojim” jednako često kao što molimo i: „Kruh naš svagdanji daj nam danas” (Matej 6,11-12).

No, postoji razlika između kršćana koji griješe i kršćana koji neprestano griješe bez ikakvog kajanja, bez planova da se zaustave.

Pravi kršćani su očajni kada žive u grijehu te će ih htjeti priznati. U drugu ruku, ako netko neprestano griješi te to namjerava i dalje činiti bez ikakvog kajanja ili savjesti bi mi moglo značiti da on ili ona nisu Božje dijete (Vidi: 1 Ivanova 3,8).

VIDI OVO: 5 razloga zbog kojih Bog ne odgovara na vaše molitve

Nepriznati grijeh nam može zaustaviti molitve. Zbog toga trebamo priznati svoje grijehe. Kada to učinimo, onda vrijedi: „Ako priznamo grijehe svoje, vjeran je on i pravedan: otpustit će nam grijehe i očistiti nas od svake nepravde.” (1 Ivan 1,9).

Autor: Greg Laurie; Izvor: Harvest.org