Bog nije obećao lagodan život, ali je obećao …

Bog nam nije obećao lagodan život. Dok smo na zemlji, bit će lijepih i teških trenutaka, ali možemo računati na Božje vodstvo, utjehu i mir.

Nevolja ne znači da nešto nije u redu s vama ili da je Bog ljut na vas, da vas ne voli ili da vas je odbacio. Ona je suština rasta i razvoja. Da, zvuči pomalo čudno, ali je istina.

Bog vas uvijek vodi naprijed. Kada prolazite kroz teško razdoblje, skloni ste gledati unatrag kada se život činio lakšim, jednostavnim. Sanjate o tim prošlim vremenima. Ponekad i vaše molitve odražavaju tu čežnju da se vratite na ranije, lakše, bolje okolnosti!

Bog nije obećao lagodan život, ali je obećao …

Zbog prirode vremena, postoji samo jedan smjer putovanja, a to je naprijed. Naš život na zemlji je putovanje. Bog je naš vodič na tom putu, a naša je odgovornost da Ga slijedimo kamo god nas vodi. Ponekad nas odvede na mjesta na koja radije ne bismo išli, ali to je Njegova volja.

On nas vodi najboljim mogućim putem, bez obzira koliko situacija bila bolna ili zbunjujuća. Kada vas put vodi kroz tamnu dolinu i borite se, molite za Njegovu pomoć, snagu, mir.

Slijedite Ga poslušno, vjerujući Mu usred tame i zbunjenosti. On je s vama na svakom koraku vašeg putovanja. Kada smo u Njegovoj prisutnosti, On priprema izbavljenje. Malo po malo, pretvara našu tamu u svjetlost …

“Učit ću te, put ti kazat’ kojim ti je ići, svjetovat ću te, oko će moje bdjeti nad tobom.” (Psalam 32, 8)

Ne očajavajte kada dođu teški dani

I ne pokušavajte ih zaobići. Za razliku od četiri godišnja doba, godišnja doba vašeg života nisu predvidljiva. Kada tugujete, možete se osjećati kao da će vas tuga pratiti ostatak života. Ali Bog u svemu suosjeća s vama i zna početak i kraj svega!

“Ja, ja sam tješitelj vaš. Tko si ti da se bojiš …” (Izaija 51, 12)

“Ne boj se jer ja sam s tobom; ne obaziri se plaho jer ja sam Bog tvoj. Ja te krijepim i pomažem ti, podupirem te pobjedničkom desnicom.” (Izaija 41, 10)

Snažan hrast započinje kao malo sjeme koje je posađeno u tlo i bori se svojim putem prema gore, suočavajući se s vjetrovima, kišom, snijegom, blistavim suncem i beskrajnim nevoljama iz godine u godinu da bi postao prekrasno, veličanstveno drvo.

Čak i za vrijeme vaših najmračnijih dana, tragovi svjetlosti probijaju se kroz tamne oblake, pružajući nadu i utjehu. Bog vas neumoljivo ljubi i vodit će vas kroz cijeli život!

PROČITAJTE JOŠ:

NAJNOVIJE!