Bog se nikad ne umara opraštati nam

Bog nas neće prestati voljeti kada Ga iznevjerimo. On se nikad ne umara opraštati nam.

Tvoji neuspjesi i padovi ne iznenađuju Boga. On zna od čega smo sazdani, jer nas je stvorio.

Biblija kaže: “On zna kako smo stvoreni, sjeća se da smo prah.” (Psalam 103,14)

Bog nas neće prestati voljeti kada zabrljamo. Središnja poruka Biblije je: Bog vas ne voli zbog toga tko ste ili što ste učinili, već zbog toga tko je On i što je učinio. Bog te stvorio. On te voli. Ne možeš natjerati Boga da te voli više, niti manje. On te voli jednako u tvojim lošim i dobrim danima. Njegova ljubav ne temelji se na učinku.

Bog se nikad ne umara opraštati nam

Bog zna sve, uključujući naše najskrovitije misli i motive, čak i one koje pokušavamo sakriti od svih ostalih. Biblija kaže: “Nema stvorenja njoj skrivena. Sve je, naprotiv, golo i razgoljeno očima Onoga komu nam je dati račun.” (Hebrejima 4, 13)

Ovo je otrežnjujuća istina, jer nas podsjeća da bez obzira tko smo ili što radimo, ne možemo se sakriti od Boga. Mislimo da možemo, naravno; koliko ste često učinili nešto za što ste znali da nije dobro, ali ste mislili da možete proći s tim jer nitko nije gledao? Ali Bog zna sve o nama, sve mračne kutke naših srca i umova. Psalmist je izjavio: “Jahve poznaje namisli ljudske: one su isprazne.” (Psalam 94, 11) No, Biblija nam govori još veću istinu: usprkos tome, Bog nas i dalje voli! Kada bismo zapravo znali što neki ljudi stvarno misle o nama, vjerojatno ne bismo htjeli imati ništa s njima. Bog nije takav! On nas voli usprkos našem grijehu i čezne da nam oprosti i pročisti naša srca i umove.

PROČITAJTE: Postoji jedan grijeh koji Bog ne može oprostiti

Kako to znam? Tako jer je Bog poslao svog jedinog Sina, Isusa Krista, na svijet da uzme naše grijehe svojom smrću na križu. Nemoj više nositi svoj teret grijeha i krivnje, nego se obrati Isusu i predaj Mu se.

Kršćanski život nije život bez pogrešaka, ali može biti život bez krivnje

Možda si više puta dolazio Bogu tražiti oprost u vezi istog pitanja. Možda nisi siguran da zaslužuješ Njegovu ljubav i milost. Misliš da je Bog umoran od tvojih stalnih nastojanja da se promijeniš.

Ovo je istina: Bog se nikada ne umara od razgovora s vama. Nikada nije previše zaposlen. Bez obzira koliko puta dođete tražiti oprost, On će vas čekati raširenih ruku.

Biblija kaže: “Milostivo nam je oprostio sve prijestupe, izbrisao zadužnicu koja propisima bijaše protiv nas, protivila nam se. Nju on ukloni pribivši je na križ.” (Kološanima 2, 14)

Bog razumije vaše neuspjehe, a svejedno vas voli.

NAJNOVIJE!