Bog strpljivo čeka da Mu se vratiš!

0
Bog strpljivo čeka da Mu se vratiš!
Foto: unsplash.com

Ponekad gledamo na život i pitamo se gdje je Bog nestao. Odjednom stvari krenu nizbrdo i neki se pitaju kako je milosrdni Bog mogao to dopustiti.

Ako je čovjek ateist, većinu svojih argumenata temelji samo na jednom pitanju. On izaziva Boga pitajući: “Ako je Bog tako brižan, zašto dopušta bol i patnju?”

Ali nije Bog taj koga bismo odmah trebali obasuti pitanjima. Svatko bi trebao sebe preispitati! Biblija kaže da nam Bog dopušta da napravimo vlastite izbore. Neki izbori Ga proslavljaju i blagoslivljaju, drugi uzrokuju bol i patnju.

Istina je sljedeća: kad god se udaljimo od Njega i Njegove riječi, stvari krenu nizbrdo. Nije se On odjednom promijenio prema nama, naše su krive odluke stvorile udaljenost između Njega i nas.

“Približite se Bogu i On će se približiti vama. Očistite svoje ruke svi vi koji ste grešni i pročistite svoja srca svi vi čija su srca podijeljena.” (Jakov 4, 8)

Navedeni stih potiče nas što bismo trebali učiniti. Umjesto da se usredotočimo na sve strašne stvari koje su se dogodile, podsjetimo se da nas Bog nije napustio ili zaboravio. On strpljivo čeka da Mu se vratimo, kako bi nas opet mogao obnoviti i blagosloviti (Luka 15, 21-23).