Bog uvijek pošalje pravu stvar u pravo vrijeme

Bog uvijek pošalje pravu stvar u pravo vrijeme
Foto: Unsplash

Ponekad smo jako nestrpljivi. Na pragu smo odustajanja. Ako to opisuje vas, sjetite se da je Božji savršeni trenutak vrijedan čekanja. 

U Njegovo savršeno vrijeme, On će učiniti da se stvari dogode. Bog u svoje vrijeme čini sve lijepo. (Propovjednik 3, 11) Kakav lijepi blagoslov!

Moramo biti strpljivi

Ono što je naš problem jest da smo često nestrpljivi dok čekamo Božji odgovor. Ono što Ga molimo želimo odmah ili ako je moguće što prije. Kako vrijeme prolazi, na pragu smo odustajanja. Ali upravo u tim trenucima trebamo se podsjetiti da je Bog vjeran.

VIDI OVO: Ništa ne požuruj: Dogodit će se u Božje vrijeme

On u tren oka može učiniti čudo u našem životu. Bog zna tko i što je najbolje za nas. On čini sve za naše dobro. Želi sve najbolje za svoju voljenu djecu. Trebamo samo naučiti vjerovati savršenom Bogu tijekom čekanja. Raspored mu je daleko bolji od našeg. A dok čekamo, On nas oblikuje i oblikuje u osobu kakva On želi da budemo.

Hodajte u vjeri

Bog ima svoju verziju naših snova. I ta verzija je daleko bolja. To znači da ponekad nećemo dobiti stvari za koje vjerujemo da su nam potrebne. Ali dobit ćemo Njegovo najbolje za nas. Kakve god želje imali u našim srcima, sjetimo se da je On u kontroli. Moramo učiniti samo svoj dio da Mu budemo vjerni i poslušni.

Hodajte u vjeri. Bog djeluje iza kulisa. On točno zna kada ispuniti želju našeg srca. Njegov savršeni trenutak nikad ne može biti rano ili kasno, uvijek je na vrijeme!

Prepusti Jahvi putove svoje, u njega se uzdaj i on će sve voditi. (Psalam 37, 5)