Bog voli osobu koja radosno daje

Bog voli osobu koja radosno daje. To je premisa. A, ovo je obećanje: „Ta eno: tko sije oskudno, oskudno će i žeti; a tko sije obilato, obilato će i žeti“ (2 Korinćanima 9,8). 

Bog u Bibliji obećava da će ispuniti sve vaše potrebe ako naučite davati kao On. 

Zvuči li to predobro da bi bilo istinito? Možda i zvuči. No ako to Biblija kaže, onda u to možete vjerovati! Bog kaže da, ako Ga stavite na prvo mjesto u svom novcu i ako naučite biti velikodušni, ako naučite davati i ako otvorite svoja srca, onda će On zadovoljiti svaku vašu potrebu. 

U Filipljanima  4,17 i 19 Pavao kaže: „Ne, ne tražim dara; tražim samo plod izobilan u vašu korist… A Bog moj ispunit će svaku vašu potrebu po bogatstvu svome, veličanstveno, u Kristu Isusu.“

Bog će udovoljiti vašim potrebama, no ne i vašoj pohlepi

Bog obećava udovoljiti svim vašim potrebama – ne vašoj pohlepi. Postoji razlika, naravno, u onome što zaista trebate i u onome što ponekad mislite da trebate. Na svu sreću, Bog zna tu razliku. On vas voli i ne želi da vam išta nedostaje – emocionalno, fizički, duhovno i mentalno. No On ujedno želi osigurati da budete kao On, a On je velikodušan. 

VIDI OVO: KRŠĆANSKO DAVANJE: Trebaju li kršćani davati, što i kome trebamo dati i koliko?

U Bibliji, u 2. Korinćanima 9,7 piše: „Svatko neka dade kako je srcem odlučio; ne sa žalošću ili na silu jer Bog ljubi vesela darivatelja.

Nitko vam ne treba govoriti što da dajete. Vi odlučujete što je za vas velikodušno. Bog voli kada dajete jer to želite, iz ljubav prema Njemu i želje da Mu budete slični. 

Ljudi često kažu: „Treba davati dok ne zaboli.“ Ne! Davati treba dok se ne budete dobro osjećali! Treba davati dok davanje ne postane radost! Nemojte nevoljko davati. Nemojte davati pod pritiskom. Bog voli osobu koja radosno daje. 

To je premisa. A, ovo je obećanje: „Ta eno: tko sije oskudno, oskudno će i žeti; a tko sije obilato, obilato će i žeti“ (2 Korinćanima 9,8). 

Bog si u tom obećanju nije ostavio prostora za premišljanje. Ni ne mora! On vam može dati sve što trebate, i više od toga. On čeka da vas vidi kako radosno, velikodušno i spontano dajete – iz srca. 

Autor: Rick Warren; Prijevod: Mislav U.; Izvor: Pastorrick.com