Bog zna što radi … I radi za tvoje dobro!

Iako se ponekad može činiti da ne poduzima ništa, Bog zna što radi. Možemo se pouzdati da je to što radi uvijek za naše dobro.

Kroz Bibliju promatramo Boga na djelu u životima mnogih ljudi. Ponekad djeluje dramatično, poput razdvajanja Crvenog mora kako bi Izraelcima omogućio bijeg od egipatske vojske. Ponekad se čini kao da ne poduzima ništa. Marija i Marta poslale su Isusu vijest da njihov brat treba Njegovu pomoć, ali Isus je tek nakon nekoliko dana došao u njihov dom (Ivan 11, 3-6).

Bog je uvijek na djelu, čak i kada nam se čini da ništa ne poduzima i da skriva svoje lice od nas. On radi po svome planu i čini što je najbolje za nas.

Bog je uvijek na djelu

Isus im odgovori: “Otac moj sve do sada radi pa i ja radim.” (Ivan 5, 17)

Isus nas u ovom stihu podsjeća Bog radi za naše dobro. To vidimo u ranijim stihovima iz Ivana 5 kada je Isus izliječio paraliziranog čovjeka na kupelji Betsaida, koji je 38 godina bio bolestan i nitko mu nije pomogao da dođe do kupališta i ozdravi.

Isus je prekršio status quo izliječivši čovjeka u subotu i to su židovske vođe smatrale ozbiljnim kršenjem tradicije. Međutim, Isus je iskoristio priliku da nas podsjeti da Bog nikada neće prestati raditi zbog tradicija koje je stvorio čovjek. Bog neće oklijevati prekršiti normu ili status quo u vaše ime, jer On mora ispuniti svoju svrhu u vašem životu. Stoga, ohrabrite se Božjom Riječju da je vaš nebeski Otac uvijek na djelu. On se raduje vašem miru, radosti i blagostanju.

Bog zna što radi

Otac nam je dao Duha Svetoga da nam pomogne prepoznati Njegovu prisutnost i rad. Duh u nama njeguje duhovno razlučivanje kako bismo mogli razumjeti kada i gdje On djeluje.

Uz duhovno razlučivanje, moramo razviti i strpljenje, jer Gospodin djeluje prema svom rasporedu, a ne prema našem. Nakon što im je obećao brojno potomstvo, Abraham i Sara su morali godinama čekati. Čekanje razvija brojne vrline u nama … No, nestrpljivost nas može natjerati da stvar uzmemo u svoje ruke i pogriješimo. Ali Božji napori uvijek donose zadovoljstvo, kao što je bio slučaj kad je Ana rodila dijete (1. Samuelova  1, 27 – 2, 1). Njegov plan također može voditi kroz bolna vremena, što je bilo Josipovo iskustvo. Prije nego što ga je Bog uzdigao na položaj vlasti da pomogne svojoj obitelji, Josip je prodan u ropstvo i nepravedno zatvoren u tamnicu.

Isus je rekao učenicima da je Njegov otac uvijek bio na djelu, pa tako i On. Možda prolaziš kroz neku poteškoću i pitaš se zašto Bog izgleda šutljiv.

Ne, ne drijema i ne spava on, čuvar Izraelov. (Psalam 121, 4)

Iako možda ne osjećate ili ne vidite Boga kako trenutno djeluje u vašoj situaciji, vaš nebeski Otac uvijek bdije nad vama. On je uvijek na poslu jer sve radi za naše dobro, bez obzira koliko je situacija naizgled teška.

Blagoslovljen Jahve dan za danom, nosi nas Bog, naš Spasitelj. (Psalam 68, 20)

PROČITAJTE JOŠ:

NAJNOVIJE!