5 Božjih blagoslova za Njegovu djecu
Foto: baltana.com

Bog svakom čovjeku daruje život i Njegovu ljubav, ali postoje određeni Božji blagoslovi koje je namijenio samo za Njegovu djecu.

Bog nam je dao toliko blagoslova koji se prečesto uzimaju zdravo za gotovo. Među tim blagoslovima postoje neki koje daje svima ljudima, poput života i Njegove ljubavi. Neki Božji blagoslovi samo su “rezervirani” za Njegovu djecu.

Božji blagoslovi za Njegovu djecu

Svaki od ovih 5 prekrasnih darova u nastavku dostupan je svima koji su se pouzdali u Isusa Krista kao svog Spasitelja i Gospodina.

1. Oprost grijeha

Bog nam je dao svoj oprost kada smo se iskreno pokajali. Od trenutka kada postanemo novi u Kristu, ne postajemo hodajući sveci. Još uvijek se borimo s ostacima stare naravi. Dogodi se da padnemo, da se ogriješimo i zato uvijek iznova moramo prati svoju haljinu u Gospodinovoj krvi. On nam zauzvrat daruje oprost grijeha.

VIDI OVO: Iscjeljujuća snaga oproštenog grijeha

Ponekad se kršćani bore s Božjim opraštanjem, misleći da su previše grešni, dok ga neki uzimaju zdravo za gotovo. To što smo Njegovi, ne znači da si možemo dopustiti da ponekad činimo neke stvari za koje znamo da nisu ugodne u Njegovim očima. Naprotiv, moramo težiti za posvećenjem bez kojeg nitko neće vidjeti Gospodina.

2. Duh Sveti

Duh Sveti nam je dan kao Utješitelj (Ivan 14, 26). On je učitelj i vodič za naše živote. Oni koji Gospodina poznaju kao Spasitelja, Duh Sveti prebiva u njihovom životu.

U Efežanima 5, 18 kršćanima se kaže da se “ispunjavaju Duhom.” Iako imamo Duha Svetoga u sebi, to ne znači da Mu uvijek dopuštamo da kontrolira naš život. Suprotnost u tom stihu je da se ne napijate vinom i dopustite da ono kontrolira vaš život i djela, nego Duhom Svetim.

VIDI OVO: Duh Sveti želi da iskusimo ovakav mir

Neprestana prisutnost Duha Svetoga je blagoslov za one koji su ga primili pri obraćenju. Duh Sveti osuđuje grijeh zbog Božje ljubavi prema nama. Budimo uvijek zahvalni na ovom čudesnom daru!

3. Duhovno razumijevanje

Duh Sveti donosi nam duhovno razumijevanje koje nije dostupno svakom čovjeku na zemlji. 1. Korinćanima 2 kaže da nanovorođeni čovjek razumije Božje stvari i sve prosuđuje Božjom mudrošću.

Jer tko od ljudi zna što je u čovjeku osim duha čovječjega u njemu? Tako i što je u Bogu, nitko ne zna osim Duha Božjega. A mi, mi ne primismo duha svijeta, nego Duha koji je od Boga da znamo čime nas je obdario Bog. (1. Korinćanima 2, 11-12)

4. Duhovni darovi
Foto: Pexels

4. Duhovni darovi

Bog je dodijelio svakom kršćaninu barem jedan duhovni dar. Popise različitih duhovnih darova nalazimo u Rimljanima 12, 1; Korinćanima 12; Efežanima 4 i raznim drugim stihovima.

Dare pak imamo različite po milosti koja nam je dana: je li to prorokovanje – neka je primjereno vjeri; je li služenje – neka je u služenju; je li poučavanje – u poučavanju; je li hrabrenje – u hrabrenju; tko dijeli, neka je darežljiv; tko je predstojnik – revan; tko iskazuje milosrđe – radostan! (Rimljanima 12, 6-8)

VIDI OVO: Što ustvari znači biti blagoslovljen?

Iako bismo svi trebali pokazati što više duhovnih darova, znamo da Duh Sveti posebno daruje svakog kršćanina s većim stupnjem nekih darova. Svi smo smješteni u Kristovo tijelo (Crkvu) da služimo jedni drugima ovim darovima. I svaki vjernik zna na koji način to može činiti.

5. Božji poslanici

Kao vjernici, pozvani smo biti Božji ambasadori (2. Korinćanima 5, 18-21). Kakva velika čast i privilegija! Ipak, tako često uzimamo tu čast zdravo za gotovo i mislimo da će netko drugi pristupiti zadatku. S Bogom smo se pomirili. Sada nas je pozvao da druge upoznamo s Njim. Jeste li spremni prihvatiti ovaj blagoslov koji je Bog dao?

Biblija nam zapovijeda da budemo zahvalni (Kološanima 3, 15; 1. Solunjanima 5, 18). Svatko od nas trebao bi se truditi biti zahvalniji za ove divne darove koje nam je Bog dao. Ti Božji blagoslovi Božji slađi i dragocjeniji što smo zahvalniji za njih.