Naslovnica Zdravlje 5 razloga zašto trebate brzo hodati

5 razloga zašto trebate brzo hodati

Kada govorimo o tjelesnoj aktivnosti, često se postavlja pitanje što je to što će nam svima odgovarati i što bi svatko mogao prakticirati. Možda biste htjeli aktivno provesti vrijeme sa svojim roditeljima ili prijateljima, ali jednostavno niste u istoj kondiciji.

Iz tog razloga je brzo hodanje idealno rešenje. Točno je da svatko ima svoj ritam, i da su stariji ljudi malo sporiji, ali kod brzog hodanja ćete lako naći neku zlatnu sredinu.

Osim što ga možete prakticirati individualno ili u društvu, brzo hodanje ima puno dobrobiti za naš organizam.

1. Djeluje blagotvorno na tetive, ligamente, zglobove, kosti, a posebno na mišiće. Dok brzo hodamo, svaki naš mišić radi. Ovo odgovara i krvožilnom sustavu, točnije srcu i krvnim žilama, plućima i cijelom dišnom sustavu.

2. Brzo hodanje pozitivno utječe i na našu psihu jer smanjuje stres, ublažava simptome depresije, anksioznost i poboljšava raspoloženje.

PROČITAJTE: 10 stvari koje svakodnevno hodanje čini vašem tijelu

3. Brzim hodanjem možete i istopiti kilograme, trošeći prosječno od 300 do 350 kalorija. Kako biste gubili kilograme, trebalo biste prelaziti granicu između 10.000 i 16.000 koraka dnevno. Naravno, ništa ne treba raditi naglo, već tijekom vremena povećavati broj pređenih koraka.

4. Brzo hodanje poboljšava cirkulaciju.

5. Poboljšanje rada probavnog sustava je još jedna od dobrih stvari koje dobivate uključivanjem brzog hodanja u svoj život.

NAJNOVIJI ČLANCI