Daj Bogu mogućnost da ti se objavi, a onda gledaj što će učiniti!

Može li se Boga dokazati? Da, On je dokaziv! Ali moraju se poznavati mogućnosti ispitivanja.

Za gluhog čovjeka je simfonijski orkestar čudna stvar. Kada promatra dirigenta i pokrete glazbenika, a ništa od toga ne čuje, onda je to za njega čudno ili smiješno. Čak je i oduševljenje slušatelja čudno. Za gluhoga ne postoji dokaz glazbe. Isto tako za jednog slijepca ne postoji dokaz boje ili svjetlosti.

Nitko ne može matematičkim ili kemijskim putem dokazati LJUBAV, a ipak znamo da je ljubav najveća snaga svijeta. Imamo pet osjetila i svako od njih je ograničeno u mogućnosti djelovanja. S osjetilom mirisa ne može se gledati ili slušati… Ali svaki od nas pored svojih pet osjetila ima još i sposobnost da vjeruje, to jest da se pouzda.

Svi ljudi, čak i najveći skeptičari vjeruju i pouzdavaju se (na primjer u red vožnje, u mehaničara, kuhara, avion…). Iz tog pouzdanja oni stječu iskustva.

VIDI OVO: 3 znaka da su ”otvorena vrata” zaista prilika od Boga

Ako ovu sposobnost vjerovanja i moć pouzdanja primijenimo u odnosu prema Bogu, iskusit ćemo da je Boga moguće realno doživjeti i iskusiti; i to s takvom preciznošću da nam nitko ni ništa na ovome svijetu ne može spriječiti vjeru u jednog osobnog, živog Boga.

Ne zaboravite: kroz dvije tisuće godina kršćanstva bilo je na milijune mučenika, koji su bili spremni za svoje svjedočanstvo i vjeru u Boga dati svoje imanje i slobodu, pa čak zdravlje i život. S radošću su išli u smrt zato što je Bog za njih bio stvaran.

Za eksperimente, dokazivanje ili pobijanje znanstvenih spoznaja potrebno je mnogo vremena, truda i kapitala, kao i veliko strpljenje. I sve se to investira da bi se imalo dokaze.

Međutim, kad se radi o Bogu, mnogi ljudi se ponašaju bezumno. Spremni su ga odbaciti bez da su se imalo pozabavili s Njim.

Ako želiš – uzmi vremena za molitvu i čitanje Božje Riječi. Daj Bogu mogućnost da ti se objavi!

Autor: Waldemar Sardaczuk