3 razloga zbog kojih se možete osjećati daleko od Boga

Osjećate li se daleko od Boga? Kao da se nešto dogodilo u odnosu s Njim. Ne možete ni čuti Njegov glas? Ovo je članak za vas.

Osjećate li da više nemate apetita za vjerom i kao da visite o niti? Ako je tako, znajte da niste sami. Većina nas će to proći u nekom trenutku svog života.

Ali dobra vijest je da postoji rješenje. Možda čitate ovaj članak jer vas Bog baš aktivno privlači sebi.

Daleko od Boga: 3 najčešća razloga zašto se ponekad osjećamo tako

Iako postoji mnogo mogućnosti za navesti zašto se osjećate daleko od Boga, želim podijeliti tri koje smatram najčešćima. Dok čitate svaku točku, otvorite svoje srce da biste čuli Duha Svetoga.

1. Zanemarili ste molitvu i Božju Riječ

Molitva i Riječ su sredstva za komunikaciju s Bogom. Ovako razgovaramo s njim i On s nama. Ako zanemarite ove izvore komunikacije s Bogom, možda ćete se početi osjećati daleko od Njega. Možda ne želite uvijek moliti ili čitati svete spise, ali svejedno to učinite. Ovo je vaš izvor snage.

2. U vašem životu postoji grijeh s kojim se morate suočiti

Nego su opačine vaše jaz otvorile između vas i Boga vašega. Vaši su grijesi lice njegovo zastrli, i on vas više ne sluša. (Izaija 59, 2)

Grijeh često uzrokuje da se osjećamo daleko od Boga. Kada griješimo, često se osjećamo krivima i možda nesvjesno bježimo od Božje prisutnosti. To su Adam i Eva učinili u rajskom vrtu (Postanak 3, 10). Također, skrivanje nepravde u našim srcima razdvaja nas od Boga. Ako nam je ugodno i zadovoljni smo time što činimo nešto za što znamo da Bogu nije drago, samo je pitanje vremena kada ćemo se početi osjećati daleko od Njega. No, dobra je vijest da je Isus naš zagovornik kod Oca kada griješimo (1. Ivanova 2, 1). Grijeh nas ne mora udaljavati od Božje prisutnosti. Umjesto toga, možemo dopustiti da nas prisutnost Boga zaštiti od grijeha.

Ako znate da u vašem životu postoji grijeh koji ste ignorirali, odvojite trenutak da ga odmah priznate Bogu. Pokajte se i primite mir koji samo On može dati.

3. Zaokupljaju vas svjetovne stvari

Ne ljubite svijeta ni što je u svijetu. Ako tko ljubi svijet, nema u njemu ljubavi Očeve. Jer što je god svjetovno – požuda tijela, i požuda očiju, i oholost života – nije od Oca, nego od svijeta. (1. Ivanova 2, 15-16)

Možda se osjećate daleko od Boga, jer vas opsjedaju svjetovne stvari (ugled, bogatstvo, karijera, nova kuća, automobil …). Svijet predstavlja sve što stoji protiv Božje istine. Stvar je u tome što stvari na svijetu mogu izgledati bezazleno, ali na kraju ih možemo toliko voljeti da više ne želimo Boga.

Sve ono zbog čega se osjećamo otupjelo od Božjih stvari, od svijeta je. Svakako, izlasci s prijateljima ili pretjerivanje gledanja Netflixa može se činiti bezazlenim. Te stvari u biti nisu pogrešne. Ali, ako dođete do točke kada biste odabrali Netflix umjesto da provedete vrijeme s Bogom, tada imate problem.

Dakle, ovo ne znači da biste trebali odbaciti sve što ne uključuje crkvu i Bibliju. Umjesto toga, pripazite da vas ove stvari ne odvrate od Božje prisutnosti.

Ako se osjećate rastreseno, možda je sada dobro vrijeme za post. Post nam pomaže da se približimo Bogu. Odvojite nekoliko dana i postite od stvari koje vas odvlače. To će napraviti veliku razliku.

PROČITAJTE JOŠ:

NAJNOVIJE!