David Alaba, austrijsko-nigerijski igrač Bayerna otvoreno je izrazio svoju vjeru u Isusa Krista dok je slavio naslov prvaka Europe.

Branič FC Bayern München proslavio je naslov Lige prvaka izrazivši svoju kršćansku vjeru, prenosi Evangelical Focus.

Njemački nogometni klub je 23. kolovoza 2020. godine pobijedio u finalu najvažnijeg europskog prvenstva protiv francuskog Paris Saint-Germaina (0-1) u Lisabonu.

”Moja snaga leži u Isusu”

Dok su igrači slavili na terenu i pred milijuna televizijskih gledatelja (stadion je bio prazan zbog sigurnosnih ograničenja Covid-19), Alaba je skinuo troboj svog tima i obukao bijelu kratku majicu s porukom „Moja snaga leži u Isusu” napisana velikim crnim slovima.

Na poleđini se mogla pročitati još jedna poruka koja kaže da “Životi crnaca i dalje su važni”. Kasnije u noći, na svojim je profilima na društvenim mrežama objavio poruku: “Sve je moguće snagom Duha Svetoga! Prvaci Europe!”

VIDI OVO: Lucas Moura: Nogometaš koji neustrašivo svjedoči vjeru u Isusa Krista

Alaba je često izražavao svoju kršćansku vjeru

Alaba igra za Bayern München više od jednog desetljeća i u ovo vrijeme je osvojio 2 Lige prvaka, 9 Njemačkih liga i 1 Svjetski kup.

David je rođen u Austriji te igra za svoju reprezentaciju. Otac mu je Nigerijac, a majka Filipinka. Često je javno izražavao svoju kršćansku vjeru.

VIDI OVO: Nogometaši u Božjem timu: 10 nogometaša kojima je Isus najvažnija osoba u životu

“Moja snaga je u Isusu” je moto koji je koristio u više navrata, a primjer je ovaj tvit za vrijeme prvenstva na Euro-2016, gdje je citirao Filipljanima 2, 4: ”ne starajte se samo svaki za svoje, nego i za ono što se tiče drugih!”

 

Nakon posljednje utakmice u nedjelju, Alaba je viđen kako tješi zvijezdu Paris Saint-Germaina Neymara, koji se također identificira kao kršćanski vjernik.

IZVORZiva-rijec.online/Evangelicalfocus.com