Dječak (9) je vidio beskućnike na YouTubeu i način na koji žive. Nakon toga je iznio prijedlog koji je pozitivno šokirao oca.

Kao i mnoga djeca, Nathan Simons voli gledati videa na YouTubeu kako bi se zabavio. Njegov je otac bio zabrinut zbog sadržaja na koji Nathan može naići, no ostao je potpuno šokiran kada mu je njegov sin prišao kako bi razgovarao o beskućnicima nakon što je pogledao jednu snimku. 

Dok je gledao snimke Nathan je naišao na snimku na kojoj su neke od njegovih omiljenih zvijezda molile donacije za pomoć beskućnicima.

Svoju štednju je dao lokalnim beskućnicima

Tada je taj 9-godišnjak naučio kakvo je stanje s beskućnicima u Americi i umjesto da je donirao YouTuberu, on je odlučio donirati lokalnom skloništu – tako što će isprazniti svoju štednju. 

Nathanov otac je rekao: „Bio je tu dio mene koji ga je htio odgovoriti od toga, ali kakvu bih ga lekciju učio da mu kažem da ne treba biti nesebičan.“ 

Dječak i otac pomažu beskućnicima
Snimka zaslona: Facebook

Ethan, Nathanov otac, je odveo svog sina u banku te je ujedno udvostručio svaki njegov dolar. 

VIDI OVO: Beskućnik napisao pismo medicinskoj sestri koja mu je ostavila hranu

Nakon što su odlučili da žele donirati organizaciji Christian Care, Nathan je nazvao organizaciju kako bi napravili popis svega što bi im trebalo. Tada je otišao u trgovinu s 300 dolara kako bi kupio sve što može. 

”Volio bih imati taj novac, ali ponekad moram misliti i na druge ljude”

Ethan je sinu pomagao da prati koliko je potrošio te je pazio da kupe što više stvari s novcem koji su imali. Uspjeli su kupiti sve na popisu, ali i nekoliko dodatnih stvari. 

Nathana su mediji upitali kako se osjeća zbog te geste, a on je rekao: „Dobro se osjećam. Volio bih imati taj novac za sebe, ali ponekad moram misliti i na druge ljude“. 

Nakon što su sve odnijeli u sklonište, Nathan je rekao Ethanu: „Ne može mnogo ljudi reći da su ispraznili svoju štednju i otišli u kupnju za sklonište. Danas si učinio divno djelo“. 

9 Year Old Boy Donates Savings to Homeless

Nathan Simons told his dad he wanted to do something to give back- so he used nearly all his savings to buy much needed items for a local homeless shelter 💕

Objavljuje Fox Carolina News u Srijeda, 2. siječnja 2019.