Tri su termina koja opisuju djelovanje tamne sile kroz ljude i u ljudima:

– vještičarstvo

– gatanje

– čaranje i vračanje (ovo su dva termina koja se u osnovi koriste za istu praksu).

Gatanje djeluje kroz objavu o budućnosti. Za tu se praksu koriste razne tehnike poput kristalne kugle, karata, kostiju životinja i čovjeka, graha, kave , čitanje dlana, taljenja metala, nutarnjih životinjskih organa, položaj zvijezda (astrologija) i raznih drugih praksi spajanja s nadnaravnim, ali tamnim duhovnim svijetom i traženjem objave od istih.

Čaranje i vračanje djeluje kroz predmete preko kojih se vrši fizički utjecaj na ljude:  talismani, amajlije, naušnice, lančići, kipići bogova i „svetaca“, razni predmeti za koje se vjeruje da imaju nadnaravnu moć. Zatim, čaranje djeluje kroz rituale u koje se uključuje glazba, pjevanje, mantranje, ples, izgovaranje kletvi i sl. Brojne vrste muzike nadahnute su sotoninom silom. Mnogi primitivni narodi u svojim ritualima prizivanja sile svojih bogova imaju glazbu, pjevanje i ples koji proizvode atmosferu dobrodošlice za duhove koje prizivaju. Tzv. hipi pokret i seksualna revolucija, koji su strašno razorili čitavu jednu generaciju, bili su popraćeni glazbom kroz koju su mnogi osvanuli zarobljeni u seksualni nemoral i ovisnost o drogama. TV je prepun gatanja i vračanja.

GATANJE I VRAČANJE JE SVUGDJE OKO NAS. Sjetimo se tko takvo što radi gadi se Gospodu!!! (Ponovljeni zakon 18,9-14)

Vještičarstvo je dominantno djelovanje sotonske sile. Vračanje – čaranje i gatanje su vještičarske prakse. Glavna je odlika vještičarenja: natjerati jednu ili više osoba da prisilno, bez trezvene, svjesne, proračunate i savjesne odluke vrši volju osobe koja vještičari, a da u istvo vrijeme misli kako to dragovoljno čini. Vještac ili vještica su, u stvari, majstori vračanja i gatanja.

Sila vještičarstva zarobljava, dominira i kontrolira. To je osobna, tlačiteljska dominacija nad drugima iza koje stoji utjecaj zlih duhova. Nikada nije volja Božja da jedna osoba tlačiteljski dominira nad drugom. Tlačiteljska dominacija i kontrola je sotonska sila bez obzira o kakvom se odnosu radi. Bilo da se radi o mužu i ženi, roditeljima i djeci nikada nije Božja volja da netko grubo dominira nad voljom druge osobe. Svaki put kada naiđemo na tlačiteljsku dominaciju jedne osobe nad drugom radi se o zlu, odnosno vještičarstvu.

Moderna riječ za vještičarstvo je MANIPULACIJA.

Autor: Oliver Buljat

IZVOREPC