Doktor je obavio na stotine pobačaja, a onda shvatio zlo koje je činio

Doktor Haywood Robinson obavio je na stotine pobačaja prije nego što je dodir s kršćanstvom u cijelosti preokrenuo njegovu perspektivu i preobrazio ga u osobu koja je za život i protiv pobačaja.

Robinson, 66, nedavno je postao ravnateljem aktivnosti vezanih uz obrazovanje unutar grupe ”40 dana za život”. Za ”Pure Flix” ispričao je kako se njegov zapanjujući obrat događao.

„Želio sam postati liječnik otkako sam imao 4 ili 5 godina“, rekao je dodavši kako je odrastao u južnom djelu centra Los Angelesa.

Njegova ga je strast za medicinom gurala naprijed i nakon završetka studija obavljao je pripravnički staž.

„Za vrijeme pripravničkog staža sam naučio postupak dilacije i kiretaže“, rekao je pritom objašnjavajući kako se radi o postupcima koji se koriste prilikom pobačaja i rođenja mrtve djece.

VIDI OVO: Pobačaj nije izbor: Mađarska ministrica održala lekciju svim političarima

Robinson je bio uvježbavan u sedamdesetima, nakon što je Vrhovni sud na temelju slučaja Roe protiv Wadea legalizirao pobačaj u državi.

„Ustanova za pobačaj bilo je u cijeloj Južnoj Kaliforniji“, rekao je. „Naučio sam postupak 1978. i proveo sam tri godine uvježbavajući obiteljsku medicinu.

Robinson je upoznao svoju buduću suprugu Noreen za vrijeme njegovog pripravničkog staža, nakon čega su njih dvoje počeli zajedno obavljati pobačaje.

Ustvari, ona mu je pomogla priliom učenja postupka, nakon čega je Robinson obavio na stotine pobačaja, sve do tog snažnog trenutka koji se dogodio prije 33 godine, koji je promijenio sve.

VIDI OVO: Trudnica je odlučila prekinuti proces pobačaja te je spasila dvoje djece

Korijen promjene u srcu Robinsona počeo je klijati nakon što su se on i Noreen vjenčali i preselili u konzervativniju sredinu; područje gdje je njihovo obavljane pobačaja bilo manje potrebno.

„To što sam obavljao pobačaje više nije bilo potrebno u zajednici u kojoj smo živjeli“, rekao je. „Više nismo bili uključeni u obavljanje pobačaja. No i dalje smo to podržavali i bili za pobačaje“.

No nakon što je par otišao na crkveni koncert 1986. i nakon što je propovjednik pozvao naprijed sve one koji se žele ”pomiriti s Bogom”, Robinson je bio duboko dirnut.

Sve do tada, nikada nije čuo evanđelje niti išta o tome što znači biti kršćanin.

„Jednostavno nisam znao istinu evanđelja“, rekao je, objašnjavajući kako je taj trenutak sve promijenio. „Znao sam da je nešto drugačije“.

To što je postao kršćanin je duboko promijenilo Robinsonov pogled na svijet, što je nagnalo njega i njegovu suprugu na to da u potpunosti napuste ”industriju” pobačaja i da budu zagovornici ”politike za život”.

„Bog je otvorio naše oči i pokazao nam je kako je grozan ovaj rat koji se vodi protiv novorođene djece. Usmjerio nas je u karijere koje su ”za život”“, rekao je.

VIDI OVO: Može li Bog oprostiti pobačaj?

Robinson, rekavši kako vjeruje kako su liječnici prekršili ”veliko ljudsko povjerenje” kada su prihvatili pobačaje, objasnio je kako to što je netko liječnik za pobačaje može dovesti do smanjene osjetljivosti u pogledu ovakvih stvari i to da čovjek ne uspije shvatiti težinu svojih odluka.

„Postajete toliko neosjetljvi do te točke gdje liječnik dehumanizira dijete u maternici na način da dijete više nije nešto što predstavlja svet, dragocjen, ljudski život“, rekao je.

Vjeruje kako ga je Bog u cijelosti preobrazio te nudi poruku svakome onome tko traži način kako postati zagovornik života, prenosi Pure Flix.

„Isus, kada On dođe, On sve u vama mijenja. Mi postajemo nova stvorenja“, rekao je Robinson. „Isus preobražava naše umove i mi bivamo usklađeni s Njegovom Riječju i Njegovim Duhom. To je novi život“.