Govorilo se: »Izvan sebe je!«

Evanđelje dana za subotu, 20. siječnja 2024. godine: Govorilo se: »Izvan sebe je!« (Marko 3, 20-21).

Čitanje svetog Evanđelja po Marku

U ono vrijeme: Dođe Isus u kuću. Opet se skupi toliko mnoštvo da nisu mogli ni jesti. Čuvši to, dođoše njegovi da ga obuzdaju jer se govorilo: »Izvan sebe je!« (Marko 3, 20-21).

Evanđelje dana – komentar

Isus je s gore, gdje je bio izabrao svoje učenike, vratio u kuću u Galileji. Okupilo se toliko mnoštvo da su On i njegovi apostoli bili prezaposleni pa nisu imali kad ni jesti. Slušajući o onome što se čini, njegovi su mislili da je izvan sebe i pokušali ga odvesti. Nesumnjivo, sramili su se gorljivosti tog vjerskog fanatika u obitelji (…)

Uvije, je tome tako da čovjek koji gori za Boga svojim suvremenicima izgleda poremećen Što smo više nalik Kristu, to mi više tugujemo zbog nerazumijevanja svojih rođaka i prijatelja. Ako se odlučimo obogatiti, bodrit će nas. Ako smo gorljivi za Isusa Krista, ismijat će nas. (prema “Komentaru Novoga zavjeta”, autora Williama MacDonalda)

Kratka molitva uz današnje Evanđelje

Veliki i moćni Bože, molim Te, daj mi mudrost, strpljenje i karakter koji su mi potrebni da dovedem nevjernike k Tebi. Bez obzira na moguća ismijavanja mojih bližnjih – članova obitelji i prijatelja, molim Te da uvijek i svima budem spreman svjedočiti za Tvoje sveto ime Isus. Amen.

NAJNOVIJE!