Tko vjeruje u Sina ima život vječni i ja ću ga uskrisiti u posljednji dan

Evanđelje dana za četvrtak, 2. studenoga 2023. godine: Tko vjeruje u Sina ima život vječni i ja ću ga uskrisiti u posljednji dan. (Ivan 6, 37-40)

Čitanje svetog Evanđelja po Ivanu

U ono vrijeme:
Reče Isus mnoštvu: »Svi koje mi daje Otac doći će k meni, i onoga tko dođe k meni neću izbaciti; jer siđoh s neba ne da vršim svoju volju, nego volju onoga koji me posla. A ovo je volja onoga koji me posla: da nikoga od onih koje mi je dao
ne izgubim, nego da ih uskrisim u posljednji dan. Da, to je volja Oca mojega da tko god vidi Sina i vjeruje u njega, ima život vječni i ja da ga uskrisim u posljednji dan.« (Ivan 6, 37-40)

Evanđelje dana – komentar

Isus je dao nevjerojatno obećanje svojim učenicima i tvrdnju koju samo Bog može dati i ispuniti: Tko god vidi i vjeruje u Isusa, Sina Božjeg, imat će vječni život i uskrsnuti u posljednji dan (Ivan 6, 40)!

Gospodin Isus se otkriva na bezbrojne načine onima koji ga traže očima vjere (Hebrejima 12, 2). Kada čitamo Božju Riječ, Gospodin Isus – koji je Riječ Božja – govori nam i otkriva nam um i srce našeg nebeskog Oca. Kada pristupamo stolu Gospodnjem, Isus se nudi kao duhovna hrana (“Ja sam kruh života” – Ivan 6, 35). On obećava neprekidno zajedništvo i slobodu od straha da ćemo biti odsječeni od vječnog života s Bogom. I nudi nam nadu da ćemo ponovno uskrsnuti za život u izobilju koji nikada neće prestati.

PROČITAJTE: Što znači imati vjeru u Isusa Krista?

Vjera je posve besplatan dar koji nam Bog nudi po svome Sinu Isusu Kristu. Ne bismo se mogli približiti Bogu da on najprije nije pristupio nama i privukao nas sebi. Gospodin Isus daje nam svoga Duha koji djeluje u nama da otvori naše uši da čujemo Božju Riječ i da na nju odgovorimo s vjerom. Duh Sveti je ključ našeg rasta u vjeri. Duh Sveti je naš učitelj i vodič koji oživljava našu vjeru dok surađujemo uz njegovu pomoć i uz njegovu mudrost i pouku.

Kratka molitva uz današnje Evanđelje

Gospodine Isuse Kriste, tvoja smrt i uskrsnuće donijeli su život i nadu tamo gdje je nekoć bio samo očaj i poraz. Hvala što si me oslobodio od krivice za moje grijehe. Daruj mi nepokolebljivu vjeru, nadu i ljubavi da te mogu u potpunosti upoznati i radosno ti služiti. Amen!

NAJNOVIJE!