Gubite žar za Boga
Foto: Pexels

Ako se u posljednje vrijeme osjećate kao da gubite žar za Bogom, bilo bi dobro da poduzmete sljedeće stvari.

Ponekad, pogotovo ako smo u vjeri već godinama, možemo početi razmišljati da ako je prošlo nekoliko dana bez nadmoćnog, sveobuzimajućeg, vatrenog emocionalnog iskustva sa Bogom, to znači da smo izgubili žar za Boga ili Mu nismo blizu kao što smo bili, ili smo počeli stagnirati u našem hodu.

No, želim vas podsjetiti da je vaš hod s Bogom mnogo više od nekoliko emotivnih iskustava. To je plitka vjera. U stvari, on se najviše pokazuje u vašim svakodnevnim, naizgled malim, djelima poslušnosti.

On je proslavljen u vašem svakodnevnom služenju, predanosti vašem poslu, ljubavi i časti koju pokazujete onima oko vas, i načinu na koji živimo svoj život slijedeći Njegov primjer – trenucima naših života koje javnost ne vidi. Bog je u običnim i normalnim danima, jednako kao i u snažnom trenutku obožavanja koje ste doživjeli kada ste se odlučili na to da sve vaše odluke proslave Njega – na poslu, u školi, sa svojom obitelji i tijekom crkvenog bogoslužja.

Vaše prebivanje u Bogu i Njegovo prebivanje u vama ne mjeri se vašim emocionalnim odgovorom, već se mjeri vašom primjenom – plodovi su u vašim svakodnevnim izborima, stavu, u tome da se predano držite Njegovog puta. Ovo je dokaz toga koliko smo usko usklađeni u korak sa Njim.

VIDI OVO: 10 upozoravajućih znakova da se udaljavate od Boga

Dakle, ako se u posljednje vrijeme osjećate kao da gubite žar za Bogom…

1. Zapamtite da postoji vrijeme za sve i svakodnevna poslušnost je također čin obožavanja, i Riječ kaže kako je to dokaz naše ljubavi prema Bogu.

2. Nikad ne zaboravite “zašto” ili svoju osobnu misiju zašto radite to
što radite za Krista i kako vas je donio tu gdje jeste, i odakle vas je donio. Zaista razmislite o tome. Koji je vaš razlog? Neka to potpali vašu motivaciju i ponovno uspostavi vašu predanost. Zapišite to ako je potrebno.

3. Molite se da On obnovi i probudi vaše želje; to je molitva na koju On rado odgovara.

4. Čitajte Riječ. Svakodnevno. Čak i ako je samo poglavlje dnevno. Kažemo to puno, ali ako je većina nas iskrena, čini se da nam ova jednostavna disciplina nanovo i nanovo izmiče. Ove godine je vrijeme da se vratimo na to. To je Sveta knjiga sa Svetom svrhom i udiše život u one koji imaju Duha Svetoga. Kako čitamo dobivamo slojeve i slojeve otkrivenja, Riječ prirodno zapali naše duše, i mijenja nas.

5. Prakticirajte to što vjerujete. Oni koji osvježavaju druge će i sami biti osvježeni (Izr 11, 25). Postajemo ustajali kada prestanemo raditi Božje djelo za koje nas je On stvorio. Služba je samoispunjujući dvostruki blagoslov. Kao što izoštrujemo i potičemo jedni druge, možemo izoštriti i potaknuti sami sebe. Tek kada dajemo, služimo i ulažemo u
druge i dio smo promjena u njihovim životima, sjetimo se koliko sve ovo vrijedi, i ne možemo zamisliti raditi bilo što drugo.

Bog je za tebe i Bog je s tobom u svakom trenutku. Ja sam tako blagoslovljena da imam obitelj s kojom mogu podijeliti u ovo uzbudljivo putovanje, koja ima veliko breme za našu generaciju i srca za one oko nas. Ne bih izabrala ništa drugo.

Autor: Brittney Moses; Prijevod: Aleksandar J.; Izvor: Christian Post