Imamo Boga koji želi izliječiti naše slabosti i bolesti

Imamo Boga koji želi izliječiti naše slabosti i bolesti
Foto: lds.org

Imamo Boga koji želi izliječiti naše slabosti i bolesti. Može nas izliječiti fizički, mentalno, emocionalno i duhovno.

“Jer ja sam Jahve koji dajem zdravlje.” (Izlazak 15, 26b)

Naš Bog je Jahve, veliki i moćni Iscjelitelj. Njegova ljubav prema nama je vječna, i kad Mu vapimo u strahu ili nevolji, dolazi k nama “sa zdravljem pod krilima svojim”.

“A vama, koji smjerno častite ime moje, ogranut će sunce spasenja, što krije zdravlje pod krilima svojim.” (Malahija 4, 2)

Trebali bismo Mu uvijek zahvaljivati na Njegovoj obnavljajućoj snazi ​​i nikada ne oklijevati tražiti Njegov iscjeliteljski dodir kad god smo u potrebi. Bez obzira na izvor i mjesto naše boli, bilo da smo fizički bolesni, slomljeni, preplavljeni zahtjevima života ili se borimo s nekim grijehom, možemo Gospodina doživjeti kao našeg Liječnika. On zna svaku našu suzu (Psalam 56, 8).

Zašto Bog liječi?

Ako ste ranjeni, možete se zapitati: “Zašto bi me Bog izliječio?”

1. Bog liječi zato što je Iscjelitelj – i zato što te voli. Stvorio te zbog svoje beskrajne ljubavi. U Jeremiji 31, 3 Bog kaže: “Ljubavlju vječnom ljubim te, zato ti sačuvah milost.” Bez obzira koje ste grijehe počinili, bez obzira koliko grozan bio vaš život, Bog vas voli. Vaš je posao predati Mu svoje srce i vjerovati Mu, a sve ostalo će On učiniti.

2. Bog liječi kao odgovor na svoja obećanja. U Jeremiji 30, 17a Bog kaže: “Al’ ja ću te iscijeliti, rane ti zaliječiti!” Podsjetite se: Isus je veliki dio svoje službe posvetio izlječenju bolesnih tijela i slomljenih života.

3. Bog liječi kada demonstrirate vjeru – pa makar bila mala kao gorušičino zrno. Matej 9, 22 govori o ženi koja je krvarila dvanaest godina. Dok je Isus hodao, dodirnula je rub njegove haljine. Isus se okrenuo i rekao: “Hrabro, kćeri, vjera te tvoja spasila.” Vjerom je posegnula i odmah ozdravila. Bog reagira na vjeru.

4. Bog liječi kako bi potaknuo ljude da mu priđu. David je napisao: “Blagoslivljaj Jahvu, dušo moja, i ne zaboravi dobročinstva njegova: on ti otpušta sve grijehe tvoje, on iscjeljuje sve slabosti tvoje; on ti od propasti čuva život, kruni te dobrotom i ljubavlju” (Psalam 103, 2-4)

Što nam je činiti?

“Iscijeli me, Jahve, i bit ću zdrav, spasi me, i bit ću spašen, jer ti si pjesma moja.” (Jeremija 17, 14)

Najbolje mjesto za početak bilo koje bitke je na koljenima – bilo da je to bitka za vaše zdravlje, obitelj, dom ili dušu. Kad se približite Bogu u molitvi, naći ćete iscjeljenje za svoj duh, tijelo i život. Molite, tražite i čekajte Njegov smjer i upute.

Bog želi najbolje za vas, ali je presudno hodati blisko s Njim, vjerujući Mu u svakoj situaciji. Jakov 4, 7 kaže: “Pokorite se dakle Bogu, a protivite se đavlu, i pobjeći će od vas!”

Bog želi da napravite prvi korak. Veliki Liječnik stoji i čeka vas raširenih ruku. Nemojte oklijevati! Imamo Boga koji želi izliječiti naše slabosti i bolesti! Trčite k Njemu za sve što vam danas treba.

PROČITAJTE JOŠ: