ime zapisano u knjizi života
Foto: Unsplash

Što znači imati svoje ime zapisano u “Knjizi života”? Što će se dogoditi s onima čija imena na dan posljednjeg suda ne budu u ovoj Knjizi?

Svi određeni za spasenje izabrani su prije postanka svijeta (Efežanima 1, 4), te je Knjiga života napisana prije postanka svijeta. Također se spominje u Otkrivenju 3, 5 kao Knjiga iz koje vjernici nikada neće biti uklonjeni. Zašto je ova Knjiga toliko važna? U nastavku je možda najvažniji stih.

“Tko se god ne nađe zapisan u knjizi života, bio je bačen u jezero ognjeno.”

Ova će Knjiga biti otvorena na dan suda (Otkrivenje 20, 12), a oni, čija imena u njoj ne budu zapisana, bit će bačeni u ognjeno jezero.

U Filipljanima 4, 3 čini se da se apostol Pavao također poziva na ovu istu knjigu govoreći: “Da, molim i tebe, čestiti druže, pomaži im jer su se one u evanđelju borile zajedno sa mnom, i s Klementom i ostalim mojim suradnicima, kojih su imena u knjizi života.” Pavao je te vjernike nazivao ljudima čija su imena u Knjizi života.

Najvažnije mjesto gdje bi vaše ime ikad moglo biti zapisano je u ovoj Knjizi.

Kako možemo biti sigurni da je naše ime zapisano u “Knjizi života”?

Vrlo je jednostavno imati svoje ime u Knjizi života. Prije svega, važno je razumjeti da smo svi mi grešnici. Rimljanima 3, 23 kaže: “Svi su zaista sagriješili i potrebna im je slava Božja.” Kazna za grijeh je smrt. Zaslužujemo umrijeti i zauvijek živjeti odvojeni od Boga.

Poruka tu ne završava! Krist je umro za nas. Rimljanima 5, 8 kaže: “A Bog pokaza ljubav svoju prema nama ovako: dok još bijasmo grešnici, Krist za nas umrije.” Isus je umro umjesto nas. Tri dana kasnije, Isus je ustao iz mrtvih, dokazujući da je grijeh pobijeđen.

Najljepša vijest je da se možete spasiti vjerom u Krista. Nijedna količina djela ne može zauzeti mjesto u Knjizi života. To je dar koji dolazi kroz vjeru u Isusa. Morate se osloniti na Isusa koji će vam oprostiti i dati vječni život, umjesto vječne smrti.

Imati svoje ime u Knjizi života osigurava vam sve vječne blagoslove. Ako niste sigurni da je vaše ime u ovoj Knjizi, sada odvojite vrijeme za razgovor s Bogom. Izrazite svoju želju da želite biti Njegovo dijete.

Ako sada želite primiti Isusa i prihvatiti Njegov dar spasenja, priznajte Bogu sve svoje grijehe, pokajte se i tražite Njegov oprost. Kažite Mu da ostatak svog života želite živjeti za Njega. U nastavku vam može pomoći molitva. Ona nije ritual koji se temelji na određenim riječima, već smjernica za vaš iskreni korak vjere.

Molitva predanja Bogu
Foto: Pixabay

Molitva predanja Bogu

Oče, znam da sam prekršio Tvoje svete zakone i da su me moji grijesi odvojili od Tebe. Zaista mi je žao i sada se želim okrenuti od svog grešnog života prema Tebi. Molim Te, oprosti mi sve moje grešne misli, riječi i djela. Vjerujem da je Tvoj Sin, Isus Krist, umro za moje grijehe. Pozivam Ga da postane Gospodar mog života, da od sada živi i vlada u mom srcu. Molim Te, pošalji svoga Duha Svetoga da mi pomogne da te slušam i da vršim Tvoju volju do kraja mog života. U Isusovo ime molim, amen.”

“Obratite se i svatko od vas neka se krsti u ime Isusa Krista da vam se oproste grijesi i primit ćete dar, Duha Svetoga.” (Djela 2, 38)

PROČITAJTE JOŠ: