Istina o grijesima koju svi vjernici trebaju znati
Foto: Pixabay

»Kao maglu rastjerao sam tvoje opačine i grijehe tvoje poput oblaka. Meni se obrati, jer sam te otkupio.« Izaija 44,22

Pažljivo razmotrimo ovu poučnu usporedbu – naši su grijesi slični oblaku. Oblaci imaju različite oblike i sjene, a isto tako i naši prijestupi. Kao što oblaci zakriju sunce i bacaju tamne sjene na zemljine predjele, tako i naši grijesi skrivaju svjetlost Božjeg lica i zato sjedimo u sjeni smrti.

Ima stvari koje izviru iz močvarnih dubina naše grešne naravi i kad se nagomilaju prijete burom i kušnjom. Ti nemili oblaci — naši grijesi, ne daju nam blage kiše, nego štoviše, prijete ognjem uništenja. Kako će svanuti našim dušama lijepo vrijeme kad su oblaci grijeha nad nama?

VIDI OVO: Što se događa osobi koja ne želi priznati svoj grijeh?

Kako bi naše oči radosno gledale divno djelo Božje milosti — »kao maglu rastjerao sam tvoje opačine«. Sam Bog se javlja na djelu u Božanskoj dobroti, i umjesto da oglasi svoj gnjev, javlja nam svoju milost: odjednom i zauvijek uklanja naše prijestupe, briše ih zauvijek, te više ne postoje.

Isus je na križu zauvijek izbrisao naše prijestupe. Kristovom smrću na Golgoti grijesi svih vjernih zauvijek su izbrisani.

Konačno, čujmo Božji poziv: »Meni se obrati!« Zašto bi grešnik, kome je sve oprošteno, živio odvojeno od svog Boga? Ako su nam grijesi oprošteni, neka nas više nikakav strah ne zadržava da smjelo pristupimo našem Gospodinu. U sili Duha Svetog nastojmo se vratiti u blisku zajednicu s Gospodom.

Gospodine, obnovi nas ovaj dan!

Autor: Charles Spurgeon